Türktaş helallik istedi

CHP'de 2010'dan beri siyaset yapan ve geçtiğimiz ay görevinden alınan eski İlçe Başkanı Şevki Türktaş, tüm partililerine SMS atarak helallik istedi

1992

yılında Anavatan Partisi’nde (ANAP) siyaset yaparak aktif politika hayatına başlayan, yönetim kurulu üyeliğinin ardından 2001 yılında ANAP’ın ilçe başkanı seçilen, bu görevini ANAP’ın kapandığı 2010 yılına dek sürdüren, ardından 2010 yılında “Dedemin eski partisi” dediği Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) transfer olan Şevki Türktaş, dün SMS yoluyla yaptığı açıklama ile aktif siyasete veda ettiğini açıkladı. 2010 yılında dönemin İlçe Başkanı Mevlüt Güven’in girişimleri sonucu CHP’ye katılan ve parti rozetini bizzat dönemin CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın taktığı Türktaş, Güven’in milletvekili aday adayı olmak için istifa etmesi üzerine önce atama yoluyla, ardından seçimle CHP İlçe Başkanı olmuştu.

CHP’NİN OY ORANINI YÜKSELTTİ

2011 Genel Seçimleri’nde Kadın Doğum Uzmanı Mihriye Bozbay’ın Antalya listesinde10. sıraya yazılmasına rağmen CHP’nin başarısı için gece gündüz çalışan Şevki Türktaş, 2010’da Anayasa Referandumu’na, 2014’te ise Alanya Belediye Başkanlığı seçimlerine girmişti. 1999-2009 yılları arasında Oba Belediye Başkanlığı yapan kardeşi Şefik Türktaş’ın Alanya Belediye Başkan Adayı olarak gösterilmesinin ardından yerel seçimlerde sıkı bir çalışma performansı sergileyen Türktaş’ın partisi CHP, Alanya’da ancak 3. olabilmişti. CHP Genel Merkezi’nin “Seçim kaybeden il ve ilçelerin teşkilatları kongre yapıp yenilensin veya delegeden güvenoyu alsın” kararına bir süre direnen ve kongre yapmayacağını söyleyen Türktaş, geçtiğimiz ay Antalya İl Başkanı Cavit Arı ve ekibi tarafından “teşkilatı kongreye götürmediği” gerekçesiyle görevinden alınmıştı.

GÜVEN GEÇİCİ İLÇE BAŞKANI OLDU

Türktaş’ın yerine ise 2010’da Türktaş’ı CHP’ye kazandıran Yeminli Mali Müşavir Mevlüt Güven Geçici Kurul Başkanı, Bülent Kandemir, Mehmet Kural, Mustafa İyiol, Ali Gürkan ve Ömer Zavlak ise Geçici Kurul Üyesi olarak görevlendirildi. 1992’den beri Alanya’da aktif siyaset yapan, dönemin Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu ile girdiği 1999, 2004 ve 2009 Yerel Seçimleri’ni kazanan, geçtiğimiz ay ise görevinden alınan Şevki Türktaş, tüm vatandaşlar ve partililerine SMS atarak helallik istedi. Türktaş mesajında, “1992'den bu yana bölge insanımızın sesi, Alanya siyasetinin her kulvarda neferiyim. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da makam ve mevki olmadan da halkımızın emrindeyim. Bütün herkesten helallik istiyor, saygılar sunuyorum” dedi.

20 Ara 2014 - 05:00 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber