‘Türkiye devrim sürecinde’

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, Alanya’da düzenlenen “Vatan Savaşından Milli Hükümete” adlı konferansa konuşmacı olarak katıldı

ALANYA Kültür Merkezi’nde (AKM) gerçekleşen konferansa çok sayıda davetli katıldı. Etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başladı. Vatan Partisi İlçe Başkanı Hasan Faruk Kurtoğlu’nun açılış konuşmasının ardından kürsüye çıkan Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek çarpıcı açıklamalarda bulundu. Perinçek, “PKK’yı hendeklere gömdük. Güneydoğu’da halkımız özgürleşti” dedi. ABD ve İsrail'in Türkiye’yi dizayn etmek için başlarında Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu’nun olduğu bir iktidar modeli yaratmaya çalıştığını belirten Perinçek şöyle konuştu: “Amerika Türkiye’ye kefen biçmek istedi. O kefeni yırttık. Ardından PKK ve FETÖ operasyonları başladı. Türkiye, Amerika’nın darbe girişimini de püskürttü. Darbe girişimi bastırıldıktan sonra TSK sınırı geçti, Suriye’nin kuzeyindeki Amerikan koridoruna girdi. Şimdi burada Alanya’da, bu salonda hepimizin kalbi koridoru delen Mehmetçikle çarpıyor. Türkiye bir milli hükümete doğru ilerliyor. Vatan savaşından Abdülhamid’le, Lozan’a dokunarak çıkamazsınız. Bu savaş, mecburiyetlerini Türkiye’nin önüne koyuyor, milli hükümetini oluşturuyor. Biz Vatan Partisi olarak kimsenin yanında değiliz. Biz kendi programımızı uyguluyoruz. Vatan Partisi’nin amacı savaştan zaferle çıkmak. Bu programın başarıya ulaşmasını isteyen kim varsa gelsin. ‘Tayyip Erdoğan, sen şöylesin. Seni istemiyoruz.’ Bunu söyleyen savaşın başarıya ulaşmasını istemiyordur. Cerablus’a giren Mehmetçiğin gözünden bakarsanız siyasi denklemleri çözersiniz. Cesaret, hakikati savunmaktır. Şimdi o hakikat en büyük güçleri birleştirmektir. Onun yanına düşerim demek korkaklıktır. Türkiye devrimci bir sürece girmiştir. PKK ile mücadele bir devrimdir. Rusya ile ittifak ve Tük Akımı anlaşması bir devrimdir. 15 Temmuz'da ABD’nin silahlı gücünün yenilmesi devrimdir. Türkiye’nin Cerablus'a girmesi bir devrimdir. İçine girdiğimiz bu süreçten ekonomik bir devrimle çıkacağız” dedi.

28 Eki 2016 - 22:25 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber