‘Turist para harcamıyor’

TATİL için Alanya'ya gelen turistlerin para harcamadığını söyleyen Alanya Pansiyoncular Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci, “Gelen turistin sayısından çok, bıraktıkları paranın miktarı esnafımız açısından daha önemli” dedi.

Alanya Pansiyoncular, Otelciler, Kafeteryacılar ve Turistik Eşya Satıcıları Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci, geride bıraktığımız 2012 yaz sezonunu değerlendirdi. Değirmenci, 2012 yaz sezonunda esnafın ilçemize gelen turist sayısıyla ilgilenmediğini belirterek, “Bu sezon içerisinde esnafımız ülkemize ve Alanya'ya gelen turistlerin yeterli miktarda harcama yapmaması nedeniyle para kazanamadı. Bu yüzden kış ayları maddi açıdan biraz daha zor geçecek gibi görünüyor” dedi. ‘TANITIM YETERSİZLİĞİ YAŞIYORUZ’ Alanya'ya gelen turist sayısının artması ya da azalmasının değil, gelen turistin az harcama yapması nedeniyle sıkıntı olduğunu ifade eden Değirmenci, Alanya'da faaliyet gösteren esnafın mutlu olabilmesi için turizmin 12 aya yayılması gerektiğine dikkati çekti. Alanya ikliminin tanıtımının yapılabilmesi için teknolojiden yararlanmak gerektiğini ifade eden, internetten iyi faydalanmak şartıyla Alanya'nın kış ayları için de pazarlanabileceğini vurgulayan Değirmenci, 12 ay turizm için tarım ve üniversitenin de çok önemli olduğunu söyledi. Alanya'da bulunan mevcut fakültenin bile şu anda Alanya'ya kış aylarında önemli katkısı olduğunu dile getiren Değirmenci, esnafın kış ayları için hem kendi ekonomileriyle hem de büyük marketlerle rekabet halinde olduğunu belirtti. ‘ALANYA ESNAFI KREDİ ÇEKEMİYOR’ Kış aylarının esnaf için zor geçeceğini ifade eden Değirmenci, yaz sezonunda yeterli miktarda para kazanamayan esnafın kış aylarını geçirmek için kredi başvurusu yaptığını söyledi. Her esnafın kendi bütçesine göre kredi istediğini dile getiren Değirmenci, açıklamasının devamında şunları söyledi: “Kredi başvurusu bitmiyor. Sicili bozuk olan esnafımız ise kredi alamıyor. Bu konuda bir sıkıntı var. Bu sıkıntıyı çözmemiz lazım, hükümetimize bu konuda büyük iş düşüyor. Çünkü geçmişte sicili en küçük bir bozukluğa uğrayan esnaf bugün kredi alamıyor. Bu da o esnafın işlerinin bitmesi anlamına geliyor. İş hayatı sona eren esnaf borçlarını yapılandıramadığı için çevresindeki insanlara da zarar veriyor. KOSGEB ya da başka destekleme faaliyetleriyle bu sıkıntı çözülebilir.”

#

11 Ara 2012 - 00:05 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

ALI GUNDOGDU - degerli esnaflar hic kendinize sordunuzmu nicin turist paraharcamiyor.yüksekfiyatlar aldatmalar degisenfiyatlar.turisler aldatilmaktan korkuyorlar.alanyanin fiyatlari dudak ucuracakkadar yuksek.pirsalvar almak istedim fiyati 85tl.cocbahali buldum,sonunda salvari 35tl aldim.dusunun ikikere miksi turis paraharcamiyor.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Aralık 00:05

Çorum Haber