Türel'den ALTSO açıklaması

ALTSO seçimlerinde taraf tutmayacağını söyleyen Türel, "Hayatım boyunca bu tür oda seçimlerine siyaset bulaştırılmaması için en çok uğraşan isim benim" dedi

Haber: Alper KUTAY

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, "Önümüzdeki aylarda yapılacak Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) seçimlerinde bir adayınız var mı?" sorusuna, "ALTSO seçimlerine müdahil olmayacağım" yanıtı verdi. Bir dönem Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı olarak görev yaptığını hatırlatan Türel, “Oda seçimlerine siyasetin karıştırılmasına ömrüm boyunca karşı çıkmış birisiyim. Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri siyaset üstüdür. Bugün siyasetçi kimliğim ile buna karışıyor olursam, kendimi inkar etmiş olurum, bu mümkün değil. Alanya’da kim adaylığını koyacak, onu bile bilmiyorum" dedi.
'İLK VE TEK İSTİFA EDEN BENDİM'
ATSO Başkanı iken 13 sene odaya siyaset girmesin diye mücadele etmiş birisi olduğunu belirten Türel, "Siyasetçi olmaya karar verdiğim gün, o zaman kanuni bir mecburiyet olmamasına rağmen Türkiye’de belediye başkanlığına aday olup görevinden istifa eden tek Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı bendim. Mecburiyet olmamasına rağmen ben kendimle çelişmemek için istifa ettim. Biz dosdoğru ve dimdik bir duruş sergiledik hayatımızda. Kimse bizim söylediklerimizin aksi bir davranış biçimi sergilediğimizi gösteremez. Dolayısıyla bizim diyeceğimiz tek şey, 'Alanya Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde kim seçilirse hayırlı olsun' olacaktır" diye konuştu.

20 Ağu 2017 - 22:16 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber