‘Transfer olanın vekilliği düşsün’

Kök partisinden istifa ederek başka bir partiye giren milletvekilinin üyeliğinin düşmesi için kanun teklifi verdi. Yeni yasama yılının ilk teklifi CHP'den geldi.

CHP Antalya Milletvekili Devrim Kök, partisinden istifa ederek başka bir partiye giden milletvekilinin üyeliğinin düşmesi için kanun teklifi verdi. Meclis'teki hükümet kurma senaryolarında AKP'nin başka partilerden milletvekili transfer ederek hükümet kurması konuşuluyordu. Kök, partisinden istifa ederek başka bir partiye giden milletvekilinin üyeliğinin düşmesine dair kanun teklifini TBMM Başkanlığı'na sundu.

'100'ÜN ÜZERİNDE TRANSFER VAR' 

Teklife göre; seçildiği partisinden istifa eden milletvekili seçildiği dönem sona erinceye kadar görevine bağımsız olarak devam edecek. Seçildiği partisinden istifa ederek başka bir partiye giren milletvekilinin üyeliği kendiliğinden düşecek. Teklifin gerekçesinde transferlere dikkat çekilerek şöyle denildi: “Farklı gerekçelerle partisinden istifa eden bir milletvekilinin bir başka seçim dönemine kadar bağımsız olarak milletvekilliğini sürdürebilmeli ancak bir diğer partiye de transfer olamaması gerekliliği ortaya çıkmaktadır. Son dönemlerde neredeyse 100’ün üzerinde milletvekili transferinin gerçekleşmesi ve bu transferlerin bazılarının grup olarak gerçekleştiği göz önüne alındığında, hem seçmen iradesine saygı, hem de milletvekilliğinin etkinliğinin, sorumluluğunun ve verimliliğinin artması açısından bu değişiklik son derece önemlidir.”

24 Haz 2015 - 18:12 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber