'Tıp Fakültesi'ne sözlü onay aldım'

AKDENİZ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İsrafil Kurtcephe'nin başkanlığında 2011'in Kasım ayında Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Meclis Salonu'nda toplanan AÜ Senatosu, tarihi bir karara imza atarak, Alanya Tıp Fakültesi kurulmasını oybirliğiyle onaylamıştı. Kurtcephe, "Hala hekim ihtiyacını karşılayamayan bir yüksek öğretim var. Bizim Türk toplumuna hizmet edecek hekimleri yetiştirme potansiyelimiz var" demişti.

Kerim TOKSÖZ
ÖĞRETİM 'TÜRKÇE' YAPILACAK Senato üyeleri, Alanya Tıp Fakültesi'nde öğretimin Türkçe mi, İngilizce mi olacağını da tartışmışlardı. Bu konu da oylamaya açılmış ve 'İngilizce Öğretim' önerisi 15 'Evet' oyuna karşılık 19 'Hayır' oyuyla reddedilmişti. Kurtcephe, Tıp Fakültesi'nin kurulmasına ilişkin Oba'da yeni inşa edilen 300 Yataklı Bölge Hastanesi'nin Tıp Fakültesi'ne tahsisi konusunda da talepte bulunacaklarını bildirmişti. "TIP FAKÜLTESİ'Nİ KURACAĞIZ" Yeni Alanya muhabirinin, "Tıp Fakültesi kurulması yönünde YÖK'e dosya sunuldu. Bu konuda sorun mu var? YÖK Genel Kurulu, Tıp Fakültesi talebini ne zaman karara bağlayacak" yönünde sorusu üzerine Kurtcephe, "Alanya Tıp Fakültesi'ne kavuşacak. Biz dosyayı YÖK'e sunduk ve Eğitim Komisyonu'nda inceleniyor. Komisyondan onaylandıktan sonra YÖK Genel Kurulu'na da gönderilecek. YÖK'te Tıp Fakültesi kurulması yönünde bir sorun yok. Temmuz ayında YÖK Başkanımız Gökhan Çetinsaya ile Alanya Tıp Fakültesi'ni görüştüm. Çetinsaya da fakültenin kurulmasına sözlü olarak onay verdi. Kendisine bu anlamda teşekkür ediyorum" dedi. 2012'DE EĞİTİME BAŞLANACAKTI Alanya Tıp Fakültesi binasını yapacak olan ALTSO, çalışmalara hemen başlayacaktı. Fakülte, 2012-2013 Akademik Yılı'nda öğretime başlayacak, Tıp Fakültesi Hastanesi'ne dönüştürülecek olan Bölge Hastanesi ise iki yıl sonra bitecek, tıp öğrencileri, ilk 2 yıl teorik eğitim aldıkları için bu fakültede Antalya Tıp Fakültesi destekli olarak eğitim göreceklerdi. YÖK’ün onay vermesi durumunda fakülte, ilk 2 yıl 40'ar öğrenci alacak, daha sonra alacağı öğrenci sayısı 75'e çıkarılacak ve kademeli olarak toplam 450 öğrenci ile 150 öğretim üyesine ulaşacak.

#

03 Ağu 2012 - 01:58 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

salksjmk ansklna - ne zaman öğrenci alacak? aldıysa neden ösym.nin tercih kılavuzunda yazmıyor? bu yıl almaya başlayacaksa kaçıncı öğrencileri alacak?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 03 Ağustos 01:58
01

klfghjasdklnf oefjkd - ne zaman öğrenci alacak? aldıysa neden ösym.nin tercih kılavuzunda yazmıyor? bu yıl almaya başlayacaksa kaçıncı öğrencileri alacak?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 03 Ağustos 01:58

Çorum Haber