'Terör olayları canımızı yakıyor'

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Başkan Yardımcısı Afitap Tokuş, 19 Eylül’ün Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün şahsında Türk kahramanlığının taçlandığı bir gün olduğunu söyledi.

Tokuş, “Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün komutasındaki kahraman Türk ordusu 13 Eylül 1921’de Sakarya Meydan Muharebesi’nde sömürgecilerin maşası olarak Anadolu içlerine kadar ilerleyen işgalci Yunan ordusuna tarihin en büyük yenilgisini yaşatarak, onu savaş meydanından kaçmaya mecbur etmiştir. Zaferin devamında, 9 Eylül 1922’de düşman topraklarımızdan tamamen atılmıştır” dedi. ‘KARANLIK BİR TABLO YAŞATMADILAR’ Tokuş şöyle devam etti: “Sakarya Meydan Muharebesi Anadolu halkının ölüm kalım sebebi olmuştur. Bu muharebe kaybedilseydi Sevr gerçekleşecek, ülkemiz paylaşılacak ve sonuç olarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir hayal olarak kalacaktı. Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman askerleri canlarını ortaya koyarak Anadolu halkına böyle karanlık bir tablo yaşatmadılar. Yokluktan var edilen bir ordu ile gerçekleştirilen Sakarya Meydan Muharebesi, savaşın seyrini değiştirerek bugünün hür ve bağımsız Türk Devleti’nin yolunu açmıştır. TBMM 19 Eylül 1921 tarihinde bu emsalsiz zaferin anısına Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Gazilik’ unvanı ile ‘Mareşallik’ rütbesini tevcih etmiştir. 19 Eylül, 1919 – 1922 yıllarında Kurtuluş Savaşı’nda 1950’de Kore’de 1974’de Kıbrıs’ta savaşan muharip gaziler ile Türkiye Cumhuriyeti’nin rejimi, üniter yapısı ve toprak bütünlüğünü korumak uğrunda vatan hainlerine karşı kahramanca mücadele eden asker, polis, tüm malul gazilerin şeref ve onur günüdür. Ancak halen devam eden terör olayları canımızı yakmaktadır. Biz inanıyoruz ki milli birlik ve beraberliğimiz bu lanet terörün üstesinden gelecektir.”

#

19 Eyl 2012 - 00:00 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber