‘Tam üyelik istiyoruz’

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Başbakan Erdoğan’la Brüksel’e yapacakları ziyarette mesajlarının yine tam ve eşit üyelik olacaklarını söyledi

MEVLÜT Çavuşoğlu, Norveç BüyükelçisiJanis Björn Kanavin’i makamında kabul etti. Norveç’in AB üyesi olmadığını hatırlatan Çavuşoğlu, Norveç halkının referandumda AB üyeliğine iki kere ‘Hayır’ dediğini belirtti. Norveç’in AB ile çok yakın ve özel bir ilişkisi olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, Norveç, AB üyesi olmamasına rağmen Türkiye’nin AB üyeliğine tam destek verdiğini vurguladı. Çavuşoğlu, bir basın mensubunun, “Brüksel ziyareti gerçekleştireceksiniz. Türkiye’nin mesajları ne olacak?” sorusuna ise, “Her zaman Türkiye içinde ve tüm temaslarda verdiğimiz mesajların aynısı olacaktır. Türkiye, AB’ye üye olmak istiyor” dedi.

‘AB’YE NE İSTİYORSAK ANLATACAĞIZ’

Tam ve eşit üye olmak istediklerini anlatacaklarını belirten Çavuşoğlu, “Bu anlamda bugüne kadar olduğu gibi yükümlülüklerini kararlı bir şekilde yerine getiren bir ülke ve getirecek bir ülkedir. Bazı zorluklar var. Özellikle fasılların açılmasıyla bunları konuşacağız. Biz Avrupalı dostlarımızdan yakın işbirliği istiyoruz. Ucu açık bir süreçten çok takvime bağlanılması gereken bir süreç olması gerektiğini vurgulayacağız. Dolayısıyla sadece Brüksel ziyaretimizde değil Hollande’nin Türkiye’nin gelmesi, sonra Berlin ziyaretimizde de tüm bunlar gündeme gelecektir. Şu ana kadar verdiğimiz olumlu mesajları da, açık bir şekilde tüm görüşlerimizi de AB yöneticileri ile paylaşacağız” diye cevap verdi.

20 Oca 2014 - 17:47 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber