Takavüt'ten GZP açıklaması

GZP'ye haftada bir uçak inmesinin hiçbir anlamı olmadığını söyleyen CHP'li Takavüt, "Daha fazla uçak inmesi için GZP'ye ilave pistlerin yapılması şart" dedi

Haber: Alper KUTAY

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Ali Takavüt, geçtiğimiz Cumartesi günü Gazipaşa-Alanya (GZP) Havalimanı'na 188 yolcusuyla inen Rus uçağının Alanya'da heyecan yarattığını belirterek, "Umudumuz bu uçuşların devamının gelmesi. Alanya için çok önemli bir gelişme ama gelen yolcuların tamamının Alanya'ya mı, yoksa İncekum ve Manavgat tarafındaki otellere mi gittiklerini bilmiyoruz. Fakat uçak sayısının çok fazla olması gerekiyor" dedi. Alanya'da 200 bin yataklı oteller olduğunu, uçakların haftada bir veya her gün inmesinin yetersiz olduğunu söyleyen Takavüt, "Havalimanında altyapı sorunu var. Eğer gelecek olan charter uçaklarının sayısı artırılırsa, bu kez havalimanı yetersiz geliyor. Havalimanına en az bu pistin haricinde 2 pist daha yapılmalı ki hem gelen uçaklar iniş kalkışlarını rahatlıkla yapabilmeli, hem de altyapıda çok ciddi yatırımlar yapılarak gelen misafirler orada rahat ettirilmeli. Biz GZP'yi çok önemsiyoruz. Alanya'nın turizminin kurtuluşunun lokomotifi olarak GZP'yi görüyoruz. Umarız yetkililer bu konuyla ilgili çalışma yapıp bu sorunu değerlendirirler" diye konuştu.

26 Nis 2017 - 23:57 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber