Takavut'ten ekonomi açıklaması

Ülkenin iyi yönetilmediğini söyleyen CHP'li Takavüt, "Alanya'da turizm dibe çöktü, binlerce turizm çalışanı genç, anasının babasının eline bakar hale geldi" dedi

Haber: Alper KUTAY
CUMHURİYET
Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Teşkilatı, haftalık olağan yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirdi. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan İlçe Başkanı Ali Takavüt, gündemlerinde Alanya'dan ziyade ülke gündeminin olduğunu söyledi. Son günlerde ekonominin dibe vurduğunu belirten Takavüt, "Bunu, teşkilata iş başvurusu yapmak için gelenlerden analiz edebiliyoruz. Esnafın da sicil affı konusunda bir talebi var. İnsanlar çaresiz duruma düşmüş. Bu durum insanları daha farklı ve kötü noktalara getirebilir. Zincir mağazalara bir an önce önlem alınması gerekiyor. Aksi takdirde küçük esnaf ayakta kalamaz" dedi.
'ALANYA'DAKİ OTELLER KAPANIYOR'
Ekonominin iyi yönetilmediğini belirten Takavüt, "İyi yönetilseydi işsizlik bu denli artmazdı. Alanya'da da bu hissediliyor. Alanya'nın lokomotifi turizm. Bugüne kadar kapısını bir gün bile kapatmayan oteller şimdi kapılarına kilit vurmaya başladı. 25-30 yaş arası gençler ana baba eline bakıyor. Bu gençlere istihdam sağlamak gerek. Bu da devletin işi. Yoksa önümüzdeki süreçte psikolojik travmalar yaşanabilir. Dolar ve Euro aldı başını gidiyor, faizler yükseldi. Hükümet 'Bizi ilgilendirmez' diyor ama iğneden ipliğe her şeye zam geliyor. Benzinin fiyatı dünyada düşerken bizde tam tersi yükseliyor" diye konuştu.
'SADECE RUSYA'YA BEL BAĞLAMAYIN'
Takavüt, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: "Doların ve Euro'nun bir kuruş yükselmesi Türkiye'ye milyonlarca liraya mal oluyor. Bu yükselişin artık durması gerek. Gün geçtikçe Avrupa Birliği'nden (AB) daha da kopuyoruz. Türkiye'nin AB'ye, AB'nin de Türkiye'ye ihtiyacı var. Avrupa'dan gelen turistte yüzde 25 kayıp yaşanıyor. Avrupa'nın aldığı bu kararlar karşısında, düşen turist sayısını Rusya telafi edebilecek mi? Bu önemli bir soru. Bu yüzden adımlar doğru atılmalı. Turizm açısından tek olumlu gelişme, turist getiren uçaklara yönelik yakıt desteğinin devam edecek olması. Şangay Beşlisi'nden falan bahsediyorlar ama AB'nin bizim için önemi daha büyük. En azından kültürel işbirliği olmasa da ekonomik işbirliği sürmeli."

30 Kas 2016 - 11:48 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Tahsin - Kiskaniyorlae ulkenin yukselisini

Nasil oluyor da tarihi zirve dip oluyor

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 30 Kasım 11:48

Çorum Haber