Takavüt krizi değerlendirdi

Sezonun başlamasına çok az kala Alanya'da ekonomik krizin had safhaya ulaştığını söyleyen Takavüt, "AKP Hükümeti'nden talebimiz, esnafın ve vatandaşın krizini bitirecek uygulamaları bir an önce hayata geçirsinler" dedi

Haber : Alper KUTAY

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Ali Takavüt, neredeyse turizm sezonunun başlayacağını ancak şehirde yaprak kıpırdamadığını belirterek, turizmcilerin ve esnafın tedirgin olduğunu söyledi. Borcunu ödeyemeyen yüzlerce küçük esnafın cezaevine girdiğini, karşılıksız çek ve senet olaylarının had safhaya ulaştığını belirten Takavüt, "Kiralık ve satılık dükkan sayısı adeta çığ gibi arttı. Motorlu araçların camlarında 'Satılık' yazısı çoğalıyor. Ülke ekonomisinin iyiye gittiğini söyleyenler gelip toplumun içinde dolaşsınlar, gerçeği gözleriyle görsünler" dedi.
'TURİST SAYISI AZALIYOR'
2016 Ocak ile 2017 Ocak arası turist girişinde yüzde 10 gerileme olduğunu, 2015 Kasım-2016 Kasım arasındaki sigortalı işsiz işçi sayısında 140 bin azalma yaşandığını ifade eden Takavüt, "Turizm sektöründe 25 bin kişi işsiz kalmış. 25 bin kişinin 19 bini otellerde, geri kalanı acente veya benzeri yerlerde çalışıyor. Bu rakamlar ülkenin geldiği durumun özeti. Alanya'da vatandaş ülkenin gidişatından memnun olmadığını söylüyor" diye konuştu.
'AKP KRİZE ÇARE ÜRETMELİ'
AKP Hükümeti'ne seslenen Takavüt, "Esnafın ve vatandaşın ekonomik sorunlarına kısa vadede çözüm bulunmasını istiyoruz. Turistin gelebilmesi için ülkenin yüzünü her şeyden önce demokrasiye, hukuka ve huzura döndürmesi gerekir. Eğer bir ülkede bu saydıklarım yoksa, o ülkenin güvenilirliği de yoktur. Sadece Rus pazarında bir yükseliş var. Umarız önümüzdeki günlerde yapılacak çalışmalarla belki biraz daha biraz yükseliş yaşanır" dedi.
'HAYIR DİYEN SAYISI ARTIYOR'
16 Nisan'da yapılacak Anayasa Referandumu hazırlıklarını da değerlendiren Takavüt, "15-20 gündür sahalardayız. Şunu çok keyifle söyleyebilirim, gittiğimiz yerlerde çok daha fazla 'Hayır' taraftarı vatandaşla karşılaşıyoruz. Bu hafta Antalya'dan 8 farklı grup gelecek, bunları mahallelere dağıtacağız, merkez ve kırsal mahallelerde referandum süreciyle ilgili çalışmalarımızı sürdüreceğiz" diye konuştu.
'CHP'DEN SAPANLARA SESLENİYORUZ'
MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan'ın sarf ettiği, merhum Alparslan Türkeş'in "Atatürk'ün CHP'si çizgisinden sapmamış olsaydı, ben MHP'yi kurmazdım" sözlerini de değerlendiren Takavüt, "Fikirlerine saygılıyız ama anayasanın ilk 4 maddesine kefil olmalarına karşıyız. Mevcut anayasanın ilk 4 maddesi zaten değiştirilmeyecek. Ama bunun arkasına sığınıp diğer 14 maddeyi nasıl izah edecekler? CHP asla çizgisinden sapmamıştır. CHP bu ülkenin ilk partisidir, cumhuriyeti kuran partidir. Biz CHP ve cumhuriyet çizgisinden sapanları normal çizgiye getirmek için uğraşıyoruz. Biz ülkemizi, bayrağımızı ve vatanımızı seviyoruz ve üniter devlet yapısını korumak istiyoruz" dedi.

01 Mar 2017 - 17:31 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Veliddin - Size mi düştü esnafın hali, memlekete bir kuruş faydanız yok,Allah devletimize zaval vermesin, daha bugün esnaflar a Kosgeb kredisi çıktı iye sms ler geldi. 20.000 er bin tl.ayrıca biz alanya lılar sonuna kadar evet diyoruz, nokta!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Mart 17:31

Çorum Haber