Takavut: İlgilileri kınıyoruz

CHP İlçe Başkanı Ali Takavut, Alanya'da dün başlayan 'Cumhuriyet Bayramı' kutlamaları kapsamındaki çelenk sunma töreninin özensizlik ve keyfiyetle düzenlendiğini söyledi

TAKAVUT, "Alanya'da olduğu bilinen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu hangi nedenle bu resmi törene katılmadı? Saat 12.15'te başlaması gereken ve hiçbir zaman aksatılmayan resmi törenler hangi gerekçeyle 15 dakika geç başlatıldı? Cumhuriyetin ilanıyla bütünleşen İzmir Marşı, Sakarya Marşı, 10. Yıl Marşı gibi marşlarımız dururken, bir siyasi partiyi çağrıştıran ve günün anlam önemini göstermeyen müzikler kim tarafından organize edildi? Bütün bir tören boyunca 'Atatürk' ve 'Cumhuriyet' sözcüklerinin hiç kullanılmamış olması, hatta ve hatta saygı duruşu sırasında ne için saygı duruşunda bulunulduğunun bile açıklanmaması hangi keyfiyete dayanıyor? Tören alanının düzenlenmesindeki özensizlik ve protokolde yaşanan kargaşadan kim sorumlu? Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aziz hatırasına, Türkiye Cumhuriyeti devletinin ağırlığına ve saygınlığına yakışmayan ve adeta süratle geçiştirilmek istenen bir havada geçen çelenk sunma töreninde, bu duruma neden olan ilgilileri şiddetle kınıyoruz" dedi.

28 Eki 2016 - 22:37 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber