SP: Çocuklara İslam medeniyeti öğretilsin

SAADET Partisi (SP) Alanya İlçe Başkan Yardımcısı Hüseyin Sarıca, 2012-2013 eğitim-öğretim yılı açılış konuşmasında Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir’in açıklamalarında önemli konulara temas ettiğini ifade etti.

Sarıca, “Sayın Kaymakamımız öğretmenlerimizden çocukların yetiştirilmesi hususunda şeref, onur, kişilik, haysiyet gibi kavramlar üzerinde önemle titremelerini istemiştir. Ancak mevcut eğitim sisteminde müfredat çocuklarımızın bu yönde yetişmesine engeldir. Çocuklarımızın yenilmişlik psikolojisinden, aşağılık kompleksinden kurtulması ancak yakın geçmişimizi, İslam medeniyetini okullarımızda doğru bir şekilde öğretilmesiyle mümkün olur” dedi. ‘İLİMLERİN SAHİPLERİ MÜSLÜMANLAR’ Eğitim müfredatına değinen Sarıca, “Anaokulundan itibaren çocuklarımız tarihi şahsiyeti yüksek Alparslan, Fatih Sultan Mehmet Han, Kanuni, Yavuz Sultan Selim, Abdülhamit Han gibi değerli şahsiyetleri öğrenecek, diğer taraftan da manevi şahsiyeti yüksek İmam Gazali, Mevlana, Yunus Emre, Mehmet Akif Ersoy’u öğrenecek. Böylelikle çocuklarımızın kişilikleri gelişecek, kahramanlık ve cesaret duyguları yükselecek, özgüvenleri artacak, kimlik sahibi, onurlu, şahsiyetli birer evlat olarak milletimize faydalı olacaklardır. Gerçekte bugünkü ilimlerin gerçek sahibi ve kurucularının Müslümanlar olduğunu öğrenecekler. Böylelikle aşağılık kompleksi ve yenilmişlik psikolojisinden de kurtulmuş olacaklardır” şeklinde konuştu.  

#

19 Eyl 2012 - 00:00 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber