Sorunun magazinleştirilmesi yanlış

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, çözüm sürecinde görev alacağı açıklanan akil insanlara ilişkin, "Bu kadar temel bir sorunun bu denli magazinleştirilmesi doğru bir olay değil" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk televizyonunun canlı yayınında, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. 

Kılıçdaroğlu, çözüm süreciyle ilgili, ''Endişe şu, öyle bir yere çıtayı koydular ki eğer gerçekten çatışmasızlık dönemi başlamazsa veya terör bitmezse Türkiye daha ağır bedellerle karşı karşıya kalabilir'' dedi.

''Akil insanları nasıl görüyorsunuz?'' sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: ''Bütün samimiyetimle şunu ifade edeyim, bu kadar temel bir sorunun bu denli magazinleştirilmesi doğru bir olay değil. Biz 'akil adam' deriz, 'kanaat önderiz' deriz neyse...Altını özenle çizeyim, tümüne saygılıyız, hiçbirine karşı değiliz, 'neden böyle görev aldınız?' diye özel bir suçlama da yapmıyoruz ama bu sorunu çözmez. O açıdan ben sadece bunu, hükümetin söyleyemediğini, 'bunlara biz söyletebilir miyiz?' diye farklı bir arayış olarak değerlendiriyorum.''

Gelirse kapımız açık

Bir CHP'li yöneticinin ''Sayın Başbakan'ın iadeiziyarette bulunması gerekiyor'' dediği anımsatılarak, ''Böyle bir ziyaret gerçekleşirse, siz bu ziyareti mi bekliyorsunuz. Bu ziyarette, sorduğunuz soruların yanıtı gelirse, komisyonun da adı değişirse, CHP bu sürecin içinde doğrudan yer alacak mı?'' sorusuna karşılık Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Sayın Başbakan ziyarete gelirse kapımız açık. Bu ülkenin Başbakanı, 'niye geliyorsun' denmez. Gelecektir, bilgi verir mi vermez mi onu da bilmeyiz. Ama bana vereceği bilgileri ben noktası virgülüne kamuoyuna paylaşırım ertesi gün. Hangi bilgileri verdiğini. Bunu da söylerim, madem şeffaf yürüyecek, o zaman biz de bunu oturup kamuoyuyla paylaşacağız demektir.'' 

#

05 Nis 2013 - 22:54 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber