'Sorun bir gün sizi de bulabilir'

65. Hükümet'in de Dışişleri Bakanı olan Alanyalı Mevlüt Çavuşoğlu, "Külfet paylaşımı konusunda uluslararası toplum çok duyarsız. 'Dünyanın başka bir yerinde olan sorun bana gelmez' diye duyarsız kalıyor" mesajı verdi

Haber: Alper KUTAY
TÜRKİYE'NİN
ev sahipliğinde gerçekleştirilen Dünya İnsani Zirvesi, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Yardımcısı Jan Eliasson'un moderatörlüğünde düzenlenen panel ile sona erdi. 65. Hükümet'te de Dışişleri Bakanı olarak görevlendirilen Alanyalı Mevlüt Çavuşoğlu, buradaki konuşmasında, zirveye 173 ülke ve birçok uluslararası örgütün katıldığının altını çizdi. Zirvede, insani yardımlar konusunda duyarlılık ve kararlılığın ortaya konulduğunu belirten Bakan Çavuşoğlu, "İsterdik ki Almanya Başbakanı Angela Merkel'in dışında diğer G7 ülkelerinin de liderleri üst düzey katılım sağlasın ama bundan sonraki toplantılara umarım katılırlar" dedi.
'ÖNEMLİ ZİRVELER YAPTIK'
Türkiye'nin Kasım'da en zengin ülkeleri ağırladığını, G20 Zirvesi'ne ev sahipliği yaptığını hatırlatan Bakan Çavuşoğlu, "27 Mayıs Cuma günü de En Az Gelişmiş Ülkeler Toplantısı'na ev sahipliği yapacağız, bundan da gurur duyuyoruz." diye konuştu. Bakan Çavuşoğlu, zirvede kazanılan ivmeden nasıl yeni fırsatlar yaratılabileceğine ilişkin bir soruya ise şöyle cevap verdi: "Mülteci çocuklara, gençlere ve özellikle onların eğitime önem vermeliyiz. Aksi takdirde zor şartlar altında yaşayan ve evlerini terk etmek zorunda kalan bu insanların geleceğini kaybedebiliriz."
'AVRUPA DUYARSIZ KALDI'
Eğitimin çok önemli olduğunu vurgulayan Bakan Çavuşoğlu, "Diğer taraftan külfet paylaşımı konusunda uluslararası toplum çok duyarsız. 'Dünyanın başka bir yerinde olan sorun bana gelmez' diye duyarsız kalıyor. Uzun yıllar Avrupa'da Suriye'den göç etmek zorunda kalan mültecilere duyarsız kalındı. Ne zaman bunlar Avrupa kapılarına dayandı, duyarlı olmaya başladılar. Sorunu yerinde çözmezsek, zor şartlarda yaşayan insanları yaşadıkları yerde mutlu etmezsek sorun da bize gelir, o insanlar da bize gelir. Bu nedenle de külfet paylaşımında da duyarlı olmamız lazım."

25 May 2016 - 14:01 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber