'Sizlerin haddine değil!’

Ak Parti İlçe Başkanı Güney Taksim Gezi Parkı olaylarının ardından iktidara yöneltilen eleştirileri değerlendirdi.

ADALET ve Kalkınma Partisi (AKP) İlçe Başkanı Hüseyin Güney, Taksim Gezi Parkı’nda başlayıp ülke geneline yayılan, son bir haftadır özellikle akşam saatlerinde Alanya’da da yapılan protesto gösterilerini ve AKP’ye yönelik eleştirileri değerlendirdi. Vatandaşları bir kez daha sağduyuya davet eden Güney, “Alanya bir turizm memleketi, burada sezon öncesi hazırlıklar başladı, esnafımız kendilerini sezonun durumuna göre ayarladılar. Hepsinin ödenecek borçları ve kiraları var. Buradaki eylemler turizmi olumsuz etkiler. O yüzden biraz daha sağduyulu davranmalıyız. Buradaki eylemler tüm ülkeye ve hatta tüm dünyaya yansıyacak, turistleri de olumsuz etkileyecektir. Biliyoruz ki zaten Alanya’ya da bir sağduyu hâkim. Bu tür gösterilerin çok fazla uzatılmaması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

‘TEPKİ VARSA SANDIKTA GÖSTERİN’

CHP’nin protesto gösterilerinin başladığı günlerde sergilediği tutumu da eleştiren Güney, “Demokratik bir parti illegal örgütlerin arkasına takılmamalı. Demokrasiye inanıyorlarsa, demokrasinin bir unsuru olan siyasi partilerin taşlanmasını, partilerin hedef haline getirilmesini önlemeliler. Hatta CHP İlçe Teşkilatı bu tür eylemleri kınayan bir basın açıklaması yapmalıdır. Biz burada Alanya’ya hizmet etmek için varız. Vatandaşımızın her türlü sıkıntısında yanındayız. Siyasi partilerin amacının bu olması gerekiyor. Eğer hükümetin beğenilmeyen tarafları varsa genel seçimde herkes tercihini yapmakta özgürdür. Sandık önümüze konulduğunda tepkilerin bu kanal ile verilmesi gerektiğini demokrasi ile yönetilen tüm ülkeler bilir. Bizlerin de eğer varsa bir tepkisi, bu tepkiyi taş atarak değil oy vererek göstermemiz gerek diye düşünüyoruz” açıklamasını yaptı.

‘GİRENES EN DOĞRUSUNU YAPTI’

Önceki gün Alanya Belediye Meclisi’nde yaşanan ‘Gezi Parkı Gerginliği’ hakkında konuşan Güney, CHP’li Meclis Üyesi Nilüfer Zavlak’ın, “AKP’li meclis üyeleri hükümeti protesto etmek için derhal istifa etmelidir” açıklamasına yanıt verdi. Güney, “CHP’li meclis üyesi arkadaşımızın Alanya Belediye Meclisi ortamında böyle bir açıklama yapmasının yanlış olduğunun tüm arkadaşlarımız tarafından bildirilmesi gerekiyordu. Meclis, şehre ve vatandaşa hizmet verilen bir makamdır. Alanya’ya yapılabilecek hizmetlerle alakalı her türlü konuyu orada tartışabilirsiniz ama siyasi bir konuyu gidip de mecliste masaya yatırmak doğru değildir. CHP’li bu arkadaşımızın AKP’lileri istifaya davet etmek ne haddidir ne de görevidir. Tepki gösteren başta Hüseyin Girenes olmak üzere tüm meclis üyesi arkadaşlarımı tebrik ediyorum, en doğrusunu yaptılar” diye konuştu.

06 Haz 2013 - 12:14 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber