'Sizin ne haddinize!'

Ermeni Soykırımı'nı tanımaya hazırlanan Alman Federal Meclisi'ne seslenen Kurtoğlu, "Ne haddinize!" dedi

Haber: Alper KUTAY
VATAN
Partisi İlçe Başkanı Hasan Faruk Kurtoğlu, Almanya Federal Meclisi’nin 2 Haziran 2016 tarihli gündeminde bulunan “Ermeni Soykırımı” konusundaki önergenin içeriğini Alanya kamuoyuna açıkladı ve reddedilmesi için Alman Federal Meclisi’ne çağrıda bulundu. Önergenin kabul edilmemesi için Türkiye’deki tüm siyasi partileri ve Avrupa’da yaşayan Türkleri mücadeleye davet eden Kurtoğlu, "Alman Federal Meclisi kendisini yetkili mahkemelerin yerine koyamaz, yargı yetkisini gasp edemez” dedi. Alman Federal Meclisi’nin 1915 olayları hakkında “soykırım” nitelemesinde bulunmasının hukukla açıklanamayacağına göre ancak Türk düşmanlığıyla açıklanabileceğini de söyleyen Kurtoğlu, "Alman Federal Meclisi’nden böyle bir yanlışa düşmeyeceğini bekliyoruz ve 'Türk düşmanlığına şans tanımayın' diye şöyle sesleniyoruz" açıklaması yaptı.

26 May 2016 - 15:49 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber