Sipahioğlu 17.500 seçmenin oyunu gasp edip AKP’ye gitti’

Alanya’nın batı girişini açmayacağını, “Yerel seçimde halk bana oy verdi, eğer yolu açarsam seçmenin bana verdiği yetkiyi gasp etmiş olurum” sözleriyle açıklayan Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu’na MHP’den sert tepki geldi. MHP İlçe Başkanı Cafer Uyar, “Kendisine oy verenleri bu kadar düşünüyorsa o halde neden 17.500 seçmenin oyunu gasp edip kapağı AKP’ye attı?” diye sordu.

Alper KUTAY
MİLLİYETÇİ Hareket Partisi (MHP) İlçe Başkanı Cafer Uyar, 10 Şubat Perşembe günü Alanya’ya geleceği açıklanan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın ziyaretini Yeni Alanya’ya değerlendirdi. Uyar, “Biliyorsunuz, geçen gün TAV şirketinin CEO’su Sani Şener ile DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal kamuoyunu Gazipaşa Havaalanı hakkında bilgilendirmişti. TAV firması son açıklamasıyla olaya son noktayı koydu ve 100 kişilik uçakların dışında hiçbir uçağın buraya inemeyeceğini bildirdi” dedi. DHMİ’nin, ‘Yöre insanı havaalanından uçsun, buradan uçmaya gayret etsin, bize destek versin’ dediğini de hatırlatan Uyar, “Bu açıklamayı yıllar önce yapsalardı, kamuoyunun kafası karışmazdı” diye konuştu. UYAR: BAKAN YILDIRIM ALANYA’YA GELİP DE NE YAPACAK? AKPM Başkanı ve AKP Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu’nun bir açıklamasında, “Biz 300-500 kişilik yolcu uçaklarının ineceği sözünü vermedik. 150-200 kişilik uçaklar inecek, biz bunun sözünü verdik” dediğini de hatırlatan MHP İlçe Başkanı Cafer Uyar, “Bakan Binali Yıldırım 10 Şubat’ta Alanya’ya gelecekmiş. Anladığım kadarıyla özel teşebbüsün yapmış olduğu Alanya Yat Limanı’nı hizmete açacakmış. Sanıyorum alışkanlık olduğu üzere burayı da kendileri yapmış gibi kamuoyuna lanse edecekler” dedi. Gazipaşa Havaalanı ile ilgili tüm umutların 90 ila 100 kişilik uçaklara bağlandığını belirten Uyar, “Binali Yıldırım Alanya'ya gelse ne olacak gelmese ne olacak? Geldiğinde Alanya'ya bir vaadi olacak mı? Olmayacak. Marina Alanyalı işadamlarının Alanya'ya kazandırdığı bir hizmet olduğu için eğer müsait olursak açılışa gideriz. Ama şu ana kadar AKP’den herhangi bir davet olmadı” diye konuştu. SİPAHİOĞLU 17.500 SEÇMENİN OYUNU GASP ETMEDİ Mİ? Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu'na ‘Batı girişi niçin açılmıyor?’ diye sorulduğunda, “Ben 29 Mart seçimlerinde aday olduğumda ‘Batı girişini kapatacağım’ diye söz verdim. Halk da bana bu yolu kapatacağım için oy verdi. Demek ki halkın görüşü Alanya'nın batı girişinin kapatılması yönündeymiş. Burayı kapatmazsam halkın oylarını gasp etmiş olurum” dediğini hatırlatan Uyar, şöyle konuştu: “Hasan Sipahioğlu 29 Mart'ta 17.500 seçmenin oyunu alarak başkan seçildi. Bundan birkaç ay sonra da 17.500 seçmenin kendisine verdiği oyu gasp ederek kapağı AKP'ye attı. Bunu ne çabuk unuttu? Seçmen ona Kale’ye meyilli tren yapması için oy verdi. Bu konuda henüz hiçbir şey yapmayarak halkın oyunu gasp etmiş olmuyor mu?”

#

09 Şub 2011 - 00:00 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber