‘Sıkıysa köye hizmet götürme’

BAŞBAKAN Erdoğan, Büyükşehir Yasası ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu

Bugüne kadar ne söyledilerse yaptıklarını ve yapmaya devam ettiklerini belirten Başbakan Erdoğan, “Başta ana muhalefet olmak üzere tüm muhalefet Büyükşehir Yasası’na karşı çıktı. Bugüne kadar ana muhalefet yapılan hizmetlere hep itiraz etti. Zaten bunların soy isimleri 'itiraz'dır. Bunlar belediyeciliği bilmezler. Biz Büyükşehir Yasası düzenlemesiyle sıkıntıları ortadan kaldıracağız. Büyükşehir Belediyesi en ücra köyün bile altyapısıyla ilgilenecek. ‘Muhtara bırakalım’, ‘Valiye bırakalım’ demeyecek. Büyükşehir belediyesi yapmak zorunda! Artık sıkıysa yapmasın. O zaman seçimde hesabını soracaksınız” dedi.
‘KÖYLERE DAHA ÇOK HİZMET GİDECEK’
Kendisinin belediyecilikten geldiğini, ne yapılırsa hayırlı olur, onu çok iyi bildiğini ifade eden Başbakan Erdoğan, “Biz bu sistemi İstanbul ve Kocaeli'de test ettik ve başarılı olduk. 76 milyon vatandaşın her birine eşit hizmet götürmek için çabalıyoruz. Ne yapıyorsak milletimiz için yapıyoruz. Türkiye son 11 yılda ekonomisini ve demokrasisini güçlendirdi. Türkiye, hayallerini hedefe kilitlenmek suretiyle gerçeğe dönüştürdü. Onlar borçlandı, biz bitirdik. Artık Türkiye'nin IMF'ye borcu yok. Yolsuzlukları ayağımızın altına aldık. Kapı kapı dolanıp borç dilenecektik. Artık bu yok. Merkez Bankası’nın kasasında 27,5 milyar dolar vardı” diye konuştu.
‘KASAYI DOLDURAN BİZ OLDUK’
Erdoğan, konuşmasını şöyle tamamladı: “Ben milliyetçi geçinenlere, laiklere soruyorum. Ben borç ödüyorum, sen borçlanıyorsun. Bu nasıl milliyetçilik? Şimdi döviz rezervi olarak Merkez Bankası’nın kasasında 129 milyar dolar var. Ekonomik olarak ayakta durabiliyorsak o buradan geliyor. Biz dolduruyoruz, siz o zaman boşalttınız. Esnafımızı, çiftçimizi daha güçlü kılıyoruz, daha güçlü kılmaya devam edeceğiz. 11 yıl boyunca hangi reformu yaptıysak birileri çıkıp 'Türkiye bölünüyor' dedi. Geldiğimizde 230 milyar dolar milli gelirimiz vardı, şimdi 800 milyar dolara çıktı. Şimdi milliyetçilik nerede, bizde! Milletimizin güçlenmesi için daha büyük adımlar atıyoruz. Bütün bu aldatanlar hep milleti aldattılar. Ama sonunda aldandıklarını görüyorlar, her seferinde yanıldılar.”

07 Eki 2013 - 09:27 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber