Sevilen'e dev ödül

1989'dan bu yana Alanya'da faaliyet gösteren Oba Kuruyemiş, BAİB tarafından Akdeniz Bölgesi'ndeki 2014'ün "En Başarılı İhracatçısı" seçildi

Haber: Alper KUTAY
BATI
Akdeniz İhracatçılar Birlikleri, Akdeniz Bölgesi'nde yurtdışına ihracat konusunda bir Alanya markası olan ve piyasada "Sevilen" ile "Alanya" markası ile tanınan Oba Kuruyemiş'e, kendi sektöründe 2014'ün "En Başarılı İhracatçısı" ödülünü layık gördü. Ödülü, firmanın kurucusu Ethem Kaygısız, kardeşi Sayit Kaygısız ile oğulları Sedat ve Vedat Kaygısız, Antalya'da düzenlenen törende birlikte aldı. Ödül sonrası Yeni Alanya'ya konuşan firmanın en genç ortağı Vedat Kaygısız, "Heyecanımız daha da arttı. Artık biraz daha fazla da çalışıp bu dereceyi korumalıyız ya da geçmeliyiz" dedi.

ŞİRKET 1989'DA KURULDU

Oba Kuruyemiş Ticaret ve Sanayi A.Ş. 1989 yılında Alanya'da kuruldu. Üretime ilk olarak Devlet Hastanesi altındaki imalathanede başladı. Daha sonra gelişen ekonomiye ayak uydurmak için Cikcilli Mahallesi'nde halen faaliyet gösterilen fabrikaya taşındı. "Sevilen" ve "Alanya" adlı iki farklı markayla üretim yapan firma, son yıllarda ulusal zincir marketlerin piyasaya hakim olmalarından dolayı kendi üretimi olan mamulleri ilk defa 2010 yılında yurtdışına iki farklı markayla satmaya başladı. Firmanın kendi imalatı olan Alanya Lokum, Alanya Çekirdek, Alanya Elma Çayı, Alanya Nar Çayı ve Alanya Türk Kahvesi ile başta İngiltere, İsveç, Danimarka ve Norveç'e ihracat yapılarak Alanya'nın da tanıtımına katkı sağlandı. Avrupa'da 12 ülkede 20 farklı bayide satış yapan firmanın en büyük hedefinin bu rakamı yükseltmek olduğu bildirildi.

24 Ara 2015 - 00:00 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber