Seçim bitti HDP karıştı

1 Kasım seçimlerinde büyük bir oy kaybı yaşayan HDP’de ortalık karıştı. Pazartesi günü partinin Ankara’daki genel merkezinde gerçekleştirilen olağanüstü toplantıda bir araya gelen partililer, seçimde yaşanan büyük oy kaybının nedenleri değerlendi

TOPLANTIYA

katılmak üzere genel merkeze gelen ve hayli keyifsiz olan Demirtaş, genel merkez binasına garaj kapısından girdi. Büyük tartışmaların yaşandığı toplantıda bir kısım partililer oy kaybının en büyük nedeni PKK eylemlerine bağlarken bir kısım partililer de "Türkiyelileşme" çabalarının ve batıya açılmanın partiye büyük zarar verdiğini düşünüyor. Eş başkanlık pozisyonun da tartışılmaya açıldığı toplantıda Selahattin Demirtaş yerine Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Kamuran Yüksek ismi konuşulmaya başlandı.

DEMİRTAŞ GİDECEK Mİ?

Demirtaş'ın başkanlığındaki toplantıya Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ ile Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Halkların Demokratik Kongresi (HDK) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) eş başkanları katıldı. 1 Kasım'daki seçimlerinde ağır darbe alan partideki seçim politikalarının değerlendirildiği toplantıda kan değişimine gidileceği sinyalleri verildi. Parti kaynaklarından edinilen bilgilere göre kısa bir süre sonra gerçekleştirilecek PM ve MYK toplantılarında HDP Grup Başkanvekillerinden, parti eş başkan yardımcılarına kadar parti içinde büyük bir değişim harekatına başlanılacağı öğrenildi. Öte yandan Kandil yönetiminin üzerini çizdiği Selahattin Demirtaş'ın pozisyonu da tartışmaya açıldı. Kandil ve parti tabanının desteklediği DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek'in Selahattin Demirtaş'ın yerine geçeceği iddia edildi.

HENDEK OY KAYBETTİRDİ 

Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde yaklaşık 500 bin oy kaybeden HDP yangın yerine döndü. HDP bileşenleri bölge illerinde kazılan hendeklerin ve "öz yönetim" ilanlarının HDP'ye zarar verdiği görüşünde birleşti. "Öz Yönetim" ilanlarının halk tarafından benimsenmediği, kazılan hendekler ve yaşanan çatışmalardan bölge halkının büyük zarar gördüğü belirtildi. Çözüm süreci ve AK parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan' a karşı söylemlerin tabandan destek bulmadığı ve bu söylemlerde değişikliğe gidilmesi yönünde görüşler dile getirildi.

YÖNETİM DEĞİŞECEK 

Öte yandan HDP'de, 1 Kasım'da yenilenen Milletvekili Genel Seçimi nedeniyle ertelenen olağan kongre için hazırlıklar başladı. HDP yönetimi Cumartesi günü partinin il eş başkanlarını, pazar günü Parti Meclisi'ni (PM), ilerleyen günlerde ise Merkez Yürütme Kurulu'nu (MYK) toplayacak. Toplantılarda, HDP'nin yeni yol haritasının da belirleneceği ve sonrasında yapılacak kurultayla birlikte yönetimde değişikliklerin olabileceği belirtildi.

04 Kas 2015 - 16:09 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber