Sayıştay: Hastane kotu yanlış

Sayıştay, Alanya’daki Oba Bölge Hastanesi inşaatı raporunu açıkladı. Raporda, yüklenici firmanın ortağı hayatını kaybedince inşaatın durduğu, ayrıca inşaatın temel kotunun yakınındaki dereden daha düşük olması nedeniyle, zemin ile bodrum katlarının su altında kaldığı kaydedildi

-Alper KUTAY

ALANYA’DA yıllardır bitirilmeyi bekleyen 300 yataklı Bölge Hastanesi’nin durumu Sayıştay tarafından detaylı bir rapor haline getirildi. Sayıştay’ın raporunda, Oba’daki 300 yataklı Bölge Hastanesi inşaatında yüklenici firmanın ortağının hayatını kaybetmesi nedeniyle 10 ay süreyle imalat yapılamadığı aktarıldı. Bu inşaatın temel kotunun yakınındaki dereden daha düşük olması nedeniyle, zemin ile bodrum katlarının su altında kaldığı da kaydedildi. Sayıştay, 2 Mayıs 2011 tarihinde 42 milyon 473 bin TL bedelle ihale edilen, 28 Temmuz 2011 tarihinde sözleşmesi imzalanan ve 26 Nisan 2014’te bitirilmesi planlanan Alanya Bölge Hastanesi inşaatı ile ilgili olarak değerlendirme yaptı.

‘FİZİKİ İLERLEME ÇOK YAVAŞ’

Raporda şu ifadelere yer verildi: “28 Mayıs 2013 tarihinde şantiye mahallinde yapılan incelemede imalatların iş programına göre yüzde 52.50 seviyesinde olması gerekirken, fiziki ilerlemenin yüzde 12,84 seviyesinde olduğu görülmüştür. Yüklenici firmanın yüzde 87,5’lik hissesine sahip hâkim ortağın, 29 Ağustos 2012 tarihinde ölmesi ve reşit olmayan çocuklarının irade beyanında bulunamamaları nedeniyle, yaklaşık 10 aylık süre içinde şantiyede hiçbir imalat yapılmamıştır. Bu süre zarfında imalatları daha önceden yapılmış olan katların imalatları deformasyona uğramıştır.

‘TEMEL BALÇIK VE SU İLE DOLU’

İnşaat temel alt kotunun, yakınından geçen dereden daha düşük kotta olmasından dolayı sızan suların etkisi ile zemin katların bir kısmı, bodrum katları ve sahanın tamamen uzun zaman su altında kaldığından buralar batak balçık malzeme ile dolmuştur. Bodrum katlardan görünen beton ve demir imalatlarının geçen uzun süre içinde su içinde korozyona uğramıştır. Yüklenicinin ölümünden sonra işin zaman geçirilmeden tasfiye edilip ikmal ihalesinin yapılması gerekirken, bu işlem için 10 ay beklenmiştir. 6 Haziran 2013’te TOKİ Komisyonu kararı ile sözleşme tasfiye edilmiş, ancak Ağustos 2013 itibariyle ikmal ihalesi yapılmamıştır.”

17 Nis 2014 - 01:05 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber