Sayaç vurgunu iptal

Kartlı sayaç kullanan abonelere yüzde 10 indirimli su verilmesine ilişkin kararı iptal eden Mahmutlar Belediye Meclisi, ayrıca sayacın tüm nalburlarda satılması yönünde karar aldı

- Kerim TOKSÖZ
ALİ Çelik'in başkanlığında olağanüstü toplanan Mahmutlar Belediye Meclisi, Plan ve Bütçe Komisyonu'nun kartlı sayaçla ilgili raporunu görüştü. Plan ve Bütçe Komisyonu, 7 Ocak 2010'da alınan 12 nolu meclis kararına ilişkin kartlı sayaç sistemi uygulamasının yeniden düzenlenmesine ilişkin rapor sundu. AKP'li üyelerin "Kartlı sayaç uygulaması iptal edilsin" önerisi CHP'li üyelerin oylarıyla reddedilirken, kartlı sayaç ile ilgili yeni düzenleme yapılması kararı alındı. "TEK DEĞİL ÇOK FİRMA" Meclis, kartlı sayaç satışı yapmak isteyen her firmaya sayaç sistemi kurulmasını, tek firma değil, çok firma tarafından sayaç satılmasını kararlaştırdı. Başkan Çelik'in partilisi olan CHP'liler de düzenlemeye onay verdi. Meclis, kartlı su sayacı sisteminde uygulanan yüzde 10’luk abone indirimini de iptal etti. Ali Çelik'in talimatıyla başlayan ilk uygulama 17 bin aboneyi ilgilendiriyor ve Çelik'in "Sadece bir işletme satacak" diyerek işaret ettiği firma için 5 milyon 100 bin TL'lik bir pazar anlamına geliyordu. Belediyenin aboneleri kartlı sayaç almaya zorladığı, sayaç alanın su fiyatında yüzde 10 indirim yaptığı ve bu yolla firmanın satışını da teşvik ettiği belirtiliyordu. Yeni Alanya'nın ortaya çıkarıp, gündemde tuttuğu uygulama nihayet iptal edildi.

#

10 Tem 2010 - 00:00 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber