Sarıca: 'Ortadoğu terörünün sorumlusu Davutoğlu'

SP Başkan Yardımcısı Hüseyin Sarıca, Ortadoğu ve Suriye'de yaşanan olayların baş sorumlularından birinin de AKP'den dışlanan Davutoğlu olduğunu savundu

Haber: Alper KUTAY
SAADET
Partisi (SP) İlçe Teşkilatı Başkan Yardımcısı Hüseyin Sarıca, Türkiye’nin dış politikasına yön veren Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da oyunun dışına itildiğini belirterek, İslam dünyası açısından geride kalan 14 yılı 'kirli yıl' olarak adlandırdıklarını savundu. 14 yıldır Ortadoğu ve Suriye'de yaşanan olayların Türkiye kanadında önce Danışman, sonra Dışişleri Bakanı ve son olarak Başbakan olarak yer alan Ahmet Davutoğlu'nun bulunduğunu belirten Hüseyin Sarıca, şöyle konuştu:
DAVUTOĞLU'NU ELEŞTİRDİ
"Olanların en büyük mesullerinin biri kendisidir. AKP Grubu'nda yaptığı son konuşmasındaki bazı cümlelerini esas alarak bu 14 yıllık Davutoğlu dönemi hakkında bir iki söz söyleyelim. İşte dediklerinden bazı cümleler: 'İnandığımız doğrulardan, lekesiz ve temiz siyasetten geri durmayacağız. Ülkemize, milletimize ihanet etmeyeceğiz, edenlere de izin vermeyeceğiz. Bugün herkes imtihandadır. Biz sağ ve sol omzumuzdaki meleklerin yazdıklarına bakarız. Biz onların tuttukları dosyalar için yaşıyoruz. Son nefesimizde onların hayır kaydetmesi için çalışıyoruz. Kim ne fitne üretirse üretsin, hepimiz önce Allah’tan korkalım.'
'PARAYA PULA TAMAH ETMEZ'
Söz konusu konuşma, kendi şahsi ve ailevi hayatından bahsetse, çoğumuz gibi biz de biliriz ki, kendilerinin mazbut bir aile yaşantısı vardır. Mal ve servete tamahı olmadığı gibi, maddi yolsuzluklara bulaşacak bir yapıda da değildir. Lakin Sayın Davutoğlu, inandığı doğrulardan bahsederken, hiç bir Müslüman'ın canına, malına, ırzına yapılan tecavüzler için yardım etmemek, onaylamamak gerektiği gibi doğrular buna dahil değil midir acaba? 14 yıldır Türkiye’nin de başrollerde olduğu rezil operasyonlarla kaç milyon Müslüman öldürülmüştür, tecavüze uğramıştır, yurdundan yuvasından sökülüp dağlara, çöllere sürülmüştür?
'ORTADOĞU'DA HEP SESSİZ KALDI'
Afganistanlı, Iraklı, Libyalı ve Suriyeli Müslümanlardan kaç milyonu dağlarda, denizlerde, çöllerde ölmüş veya öldürülmüştür? Kaç trilyon dolar Müslüman sermayesi yağmalanmıştır? 14 yıldır, Stratejik Ortak, Koalisyon Ortağı, Ebedi Dost dedikleri ve halen de öyle bulundukları ABD, Avrupa, ve İsrail ile oy vererek, sınırları açarak, askeri destek vererek, lojistik sağlayarak beraber olmadılar mı? Bunları inandığı doğrularla nasıl bağdaştırıyor acaba? Mısır, Suriye ve Yemen konusunda vicdan muhasebesi yapmıyor mu Allah aşkına!
'KAPKARA BİR LEKE TAŞIYORLAR'
'Lekesiz ve temiz siyaset' illa çalmamak çırpmamakla mı oluyor? Bunlar kapkara birer leke değil midir? 'Ülkemize ve milletimize ihanet etmeyeceğiz, ettirmeyeceğiz' dediniz. İyi de, devletimizin yapayalnız kalmışlığı ne ile izah edilecek? Hani nerede komşularımız? Bu durum ülkemizin geleceğine ihanet sayılmaz mı? 'Omzumuzda melekler var ve hepimiz imtihandayız' dediniz. Elbette doğrudur. Acaba akşam yastığa başınızı koyduğunuzda, görevde olduğunuz süreçte kaldırdığınız parmakla, verdiğiniz onayla, yaptığınız destekler sonucu öldürülen bebekler, çocuklar, tecavüze uğrayan iffetliler hiç rahatsız olmuyor mu? Bunları meleklerin görmemiş olmasını nasıl düşünebilirsiniz? Dost acı söyler ama doğru söyler! Keşke, Milli Görüş lideri Merhum Erbakan’ı dinleseydiniz, icraatlarınızı o doğrultuda yapsaydınız!"

09 May 2016 - 23:08 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber