Sanki toplum mühendisi

CHP İlçe Teşkilatı toplantısının ardından konuşan Toktaş Gezi Parkı olayları ile ilgili açıklamalarda bulundu

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Teşkilatı’nın haftalık olağan yönetim kurulu toplantısı İlçe Başkanı Şevki Türktaş başkanlığında dün gerçekleştirildi. Toplantının ardından bir basın açıklaması yapan Başkan Yardımcısı Avukat Erdoğan Toktaş, Taksim Gezi Parkı’nda başlayan ve ülke geneline hükümete isyan olarak yayılan protestolar ile ilgili konuştu. Miraç Kandili’nin hayırlara vesile olmasını dileyen Toktaş, Hatay’daki protestolarda öldürülen Abdullah Cömert’e Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi. Alanya’da devam eden gösterilerde olaylar olmamasında emniyet mensuplarının büyük payı olduğunu söyleyen Toktaş, polise de teşekkür etti. Protestoculara seslenen Toktaş, turizm sezonu içinde eylemlerin devam etmesini uygun görmediklerini de belirtti.

‘VATANDAŞA MÜDAHALE EDİYOR’

Gezi Parkı ile Türkiye’de hiç kimsenin beklemediği bir hareketlenmeye geçildiğini söyleyen Toktaş, “AKP’nin yüzde 50 alıp 2023 ve 2071 yıllarının planını yapmaya başladığı ve kendilerini imparator ilan ettiği bir dönemde toplumun bu eylemi AKP’yi tamamen şaşırtmıştır. AKP artık gerçekleri görmelidir. Bu sadece 3-5 ağaç olayı değildir. Bu, bugüne kadar topluma yapılan zulmün ve dayatmanın sonucudur. AKP Hükümeti ve Başbakan Erdoğan, insanların yaşam tarzına, özel hayatına, kimin ne yiyip içeceğine karışır olmuştur. ‘Bela’ diye tanımladığı sosyal medyayı da kapatmak isteyecektir. Kendisine ‘Dur’ diyenlere ‘Bunlar çapulcudur’ diyor. Bir başka AKP’li de çıkıp ‘Bir kaşık suda boğarız’ diyor. İçki içene ‘Alkolik’ diyor, etek boyuna karışıyor, metroda ahlak anonsu yaptırıyor. Köprünün adına da kendisi karar veriyor” dedi.

‘İKTİDAR ŞIMARIKLIĞI YAŞIYOR’

Kastamonu’nun İnebolu ilçesi AKP Gençlik Kolları Başkanı Ferhat Küpoğlu’nun sosyal medyada “Taksim’i de yıkarız, Anıtkabir’i de yıkarız” sözünü hatırlatan Toktaş, “Gençlik kolları bunu diyecek duruma gelmişken, Başbakan ‘Evde bekleyen yüzde 50’yi sokağa salarız’ diyerek tehdit ediyor. ‘İki ayyaşın yaptığı yasa muteber değildir’, ‘Hiçbir ana kızlarının başkalarının kucağına oturmasına dayanamaz’ diyor. ‘Sandıktan yüzde 50 ile çıktık, bu demokrasidir’ diyor. Hiçbir yerde böyle bir demokrasi anlayışı yoktur. Sandıktan çıkan dilediğini yapamaz. Bunun adı sandık diktatörlüğü olur, demokrasi ile alakası yoktur. Toplum ne diyor görecek, hepsi ile beraber bu ülkeyi yönetecek. ‘Benim dediğim olur’ derse bu diktatörlük olur. Her iktidar ‘Asarım keserim’ diyemez. Bu kadar iktidar şımarıklığı, vurdumduymazlık ve densizlik olmaz” diye konuştu.

06 Haz 2013 - 12:09 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber