Samsun'da faili meçhul için özel ekip kurdurdu

ALANYA'DA uzun yıllar başarılı bir görev süresi geçiren ve geçtiğimiz yıl Samsun'a Cumhuriyet Başsavcısı olarak atanan Ali Yeldan, Samsun'da faili meçhul bütün ölüm olaylarının aydınlığa kavuşturulması için özel bir çalışma yaptıklarını belirterek, 20 yıl geçmişe, hatta daha da ileri tarihe kadar da olsa faili meçhul olayları çözeceklerini söyledi.

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekiplerinin 7 yıl önce Samsun'da faili meçhul kişiler tarafından 2 kişinin öldürülmesi, 1 kişinin de yaralanması ile Ordu'nun Perşembe ilçesi Medreseönü beldesinde 10 yıl önce faili meçhul kişiler tarafından 1 kişinin öldürülmesi, 2 kişinin yaralanması ve İstanbul Esenler'de 8 yıl önce yine faile meçhul kişiler tarafından 1 kişinin öldürülmesi olayını aydınlığı kavuşturması ile Samsun Adliyesi'ne sevk edilen 11 kişiden 7'si tutuklandı. YELDAN SAMSUN’DA DEVRİM YAPTI Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan yaptığı açıklamada faili meçhul olaylarının üzerine gittiklerini belirterek, “Tüm faili meçhul ölüm olayları ile ilgili görevlendirdiğimiz cumhuriyet savcımız bu konuda özel bir çalışma içinde. Polis ve jandarmamız ile beraber her olayın üzerine gidiyoruz. Bundan 20 yıl önce işlensin veya daha önce işlensin faili meçhul bütün ölüm olaylarını çözeceğiz. 15 günde bir değerlendirme toplantıları yapıyoruz. Deliller yeniden ele alınıyor. Emanet eşyaları, suçla ilgili kayıtlar ve diğer bilgiler yeniden değerlendiriliyor. Bu suretle bilgi kırıntılarından olayların aydınlatılmasına çalışılıyor. Bu noktada geçtiğimiz haftada önemli faili meçhul olaylar aydınlatıldı. Bu soruşturmayı yürüten savcımıza ve fedakar çalışmalarından dolayı Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü personeline ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu şekildeki gündemimizde olan tüm olayları aydınlatmak için elimizde olan tüm yetkileri kullanacağız. Çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

#

28 Mar 2012 - 00:33 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber