Saadet Partisi ikiye bölündü

SAADET Partisi’nin eski genel başkanı Numan Kurtulmuş'un yeni kuracağı partide yer almak üzere ilçe başkanlığı görevinden ve Saadet Partisi’nden ayrılan Hasan Uğur'dan boşalan koltuğa, Saadet Partisi Basın Sözcüsü Serdar Kısa'nın getirileceği iddia edildi.

Alper KUTAY
 Hasan Uğur’un eski genel başkanları Numan Kurtulmuş ile birlikte hareket etme kararı almasına saygı duyduğunu belirten Serdar Kısa, “Ben siyasette duygusal düşünemiyorum. Duygularımla hareket etmeye kalkarsam zararlı çıkarım” dedi. Eski genel başkan Numan Kurtulmuş’un iyi bir insan olduğunu da belirten Kısa, “Necmettin Erbakan hocamız da iyi bir genel başkan. Uzun yıllar Türkiye'ye hizmet etmiş bir kişi. Kendisi nereye gittiyse bizler onunla birlikte hareket ettik, bundan sonra da kendisinin yanında olacağız” diye konuştu. Hasan Uğur ile birlikte hareket ederek istifa edenler kadar partiye tekrar dönmek için yoğun bir talep olduğunu belirten Kısa, “Öncelikle ilk hedefimiz 17 Ekim'de yapılacak genel kongremizi başarıyla tamamlamak. Şimdiden kongreye katılmak için 60 kişiden talep geldi. Bu bizler için gelecek adına çok olumlu gelişme” dedi. Kısa 17 Ekim tarihinde yapılacak olan kongre sonrası kendi aralarında ilçe başkanı seçeceklerini ve bir türlü ayaklanmayan Saadet Partisi’ni yeni yapılanma ile hareketlendireceklerini söyledi. Hasan Uğur ile aralarında kesinlikle ayrılık ya da herhangi bir sorun olmadığını da belirten Kısa, “Ben olaya duygusal açıdan bakmadım. Yoksa ben de şimdi Saadet Partisi’nden ayrılmıştım. Çevremden gelen baskıya ve ısrara rağmen partimde kalarak Alanya ve ülkeye yararlı olmaya karar verdim. Bundan böyle Alanya siyaseti bizim yeni slogan ve söylemlerimiz ile boş kalmayacak, herkes istediğini yapamayacak” diye konuştu.

#

14 Eki 2010 - 00:00 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber