Rusya'ya pasaportsuz giriş yapılması için görüşmeler başlıyor

Bakan Çavuşoğlu, "Rusya ile pasaportsuz seyahatin başlaması için müzakerelere yeniden başlayacağız" dedi

Rusya'ya pasaportsuz giriş yapılması için görüşmeler başlıyor
Haber albümü için resme tıklayın

Haber: Alper KUTAY

SEYAHATetmeyi, yurtdışında yeni yerler keşfetmeyi sevenlerin en önemli sorunu, vize ve pasaport işlemleri. Aynı şekilde iş dünyası ve çalışanlar için de vize ve pasaport uygulamaları büyük önem teşkil ediyor.  Türkiye de ülkeler arası seyahati kolaylaştırmak için vizesiz ve pasaportsuz gidilen ülkeler arasına her geçen gün yenilerini ekliyor. Bu bağlamda Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan Rusya ile pasaportsuz seyahat açıklaması geldi. Bakan Çavuşoğlu, Rusya ile uçak hadisesi olmadan önce iki ülke vatandaşlarının pasaportsuz bir şekilde sadece kimlikle giriş-çıkış yapabilmeleri için epeyce görüştüklerini aktardı.
HAVALİMANLARI ELDEN GEÇİRİLİYOR
Bakan Çavuşoğlu, "Epey mesafe kat etmiştik. Şimdi ilişkilerimiz normalleştiğine göre bu konuda da müzakerelere devam edebiliriz. Biz en azından Rusya vatandaşlarının pasaportu bile olmadan gelebilmeleri için havalimanlarında kimliklerin okunabileceği cihazları kuruyoruz. Bu konudaki görüşmelerimizi yeniden başlatacağız" dedi. Antalya'da temaslarda bulunan ve aralarında sivil toplum kuruluşlarının da bulunduğu çeşitli kesimlerle görüşmeler yapan, Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin giderek normalleştiğinin altını çizen Bakan Çavuşoğlu, liderler arasında iyi bir dostluk bulunduğunu, en son 10 Mart tarihinde Moskova'da ortak kabine toplantısı yapıldığını anımsattı.
'İSVİÇRE'NİN YAPTIĞI İNSANLIK DEĞİL'
İsviçre'nin başkenti Bern'de düzenlenen "Hayır" mitinginde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hedef gösterildiği pankarta ilişkin konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Bu afişi asması, sosyalist bir partinin, bir siyasi partinin hangi noktaya geldiğinin göstergesidir, yani terör çizgisine. Şimdi bu faşizanlık değil de nedir?" dedi. Antalya'da sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelen Bakan Çavuşoğlu, başına silah doğrultulmuş Erdoğan'ın fotoğrafı ve "Kill Erdogan" (Erdoğan'ı öldürün) yazısı bulunan pankartın açılmasının ardından diplomatik açıdan gerekli tepkileri verdiklerini belirtti.
İSVİÇRELİ BAKAN 'HABERİM YOK' DEMİŞ
"Önceki gün İsviçre'de meydana gelen olay, kabul edilebilir bir olay değil. İsviçre Dışişleri Bakanı Didier Burkhalter'i de aradım. Kendisi 'Haberim yok' dedi. Kendisine fotoğrafları da gönderdik" diyen Bakan Çavuşoğlu, "Gerçekten İsviçre'de sosyalist bir partinin PKK'lılarla birlikte bir eylem yapması, yani terör örgütüyle birlikte bir eylem yapması ve bu eylemde kullandıkları sloganlar kabul edilebilir değil. Hele hele Bern'de, başkentte 'Kill Erdoğan' (Erdoğan'ı öldürün) diyor. Bu afişi asması, sosyalist bir partinin hangi noktaya geldiğinin göstergesidir. Yani terör çizgisine. şimdi bu faşizanlık değil de nedir. Bunu söyleyince de alınıyorlar" diye konuştu.
'SEN KİMSİN DE MÜDAHALE EDİYORSUN'
Antalya'da stant açan AKP Gençlik Kolları'na mensup başörtülü kızlara, "Hayır" çalışması yapan bir grubun müdahale ederek zorla  başörtülerini çıkardığını söyleyen Bakan Çavuşoğlu, "Bu, af edersiniz, hayvanlıktır. Bunlara insan denilmez. 'Hayır' çalışmanı git başka yerde yap" diye tepki gösterdi. Antalya Ticaret Borsası'nda Sivil Düşünce Platformu üyeleriyle bir araya gelip anayasa değişikliği paketi konusunda bilgi veren Bakan Çavuşoğlu, şöyle konuştu: "Bu zihniyet 'İlle benim gibi yaşayacaksın' zihniyetidir. Bir gün Antalya'da Üniversiteli Kadınlar Derneği'ne gittim. Bana oradaki üniversiteli bir hanımefendi, 'Mevlüt Bey, nasıl oluyor da başörtülü bir kadın araba kullanır? Başörtülü bir kadın gördüm 5 yıldızlı bir otelde?' diyor.
'ATATÜRK'TEN GEÇİNEN KESİM'
Ben de, 'Hanımefendi, bir tek siz mi çalışıyorsunuz? Başörtülü bir hanımefendi iş kuramaz mı, ticaret yapamaz mı, akademisyen olamaz mı, o insan değil mi? Senin gittiğin yere o niye gidemesin?' dedim. İşte bu zihniyetleri değiştiriyoruz. Bunların anlayışı bu. Türkiye Cumhuriyeti laik kalacakmış. Bir hizmetin var mı, bir hayalin var mı? Yok. Senin cumhuriyete hizmetin yok. Bunlar var ya ancak cumhuriyetten geçinenler. Cumhuriyetin üzerinde kambur, yük. Atatürk'ten geçinir, Atatürk'ün ilkelerine hiç hizmeti yoktur. Atatürk'ün gösterdiği hedeflere doğru da hiçbir şeyleri yoktur. Atatürk'ten geçin, cumhuriyetten geçin. Kendisini eleştirince de 'Sen Atatürk düşmanısın' diyor. Atatürk'e niye düşman olayım? Ben seni eleştiriyorum. Senin zihniyetini eleştiriyorum. O yüzden bu tür boş, yalan, dolan, iftira."

İLGİLİ HABERLER

• Turizmci heyecanlandı: Gerçekleşirse Alanya uçar

27 Mar 2017 - 15:21 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber