'Resmen çadır tiyatrosu oynanıyor'

SP İlçe Başkanı Aktaş işletme fakültesindeki problemi değerlendirdi

ALANYAİşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Güngör’ün, “İşletme Fakültesi binası yetersiz geliyor. Gerekirse bahçeye çadır kurup eğitim yapacağız” açıklamasını değerlendiren Saadet Partisi (SP) İlçe Başkanı Sinan Aktaş, “Alanya’da ‘Güler misin ağlar mısın’ kabilinden bir tiyatro oyunu izliyoruz. AKP İlçe Teşkilatı sözde Alanya’nın sorunlarını takip ediyor, sözde çözümler üretiyor. Bu durumdan haberlerinin olmaması imkânsız! Eğer haberleri yoksa bu da ayrı bir trajikomik durumdur. Bizler bu sıkıntıdan haberdar olduklarını düşünüyoruz. Buna rağmen bu durumu önceden öngörüp neden çözüm üretilmemiştir? Yoksa bütçenizde paranız mı yoktur? Sayın Başbakan her açıklamasında ‘Merkez Bankası’nda paramız var, bütçemiz fazla verdi’ diyor ama Alanya İşletme Fakültesi’nde öğrencilerimiz yeni yılda çadırda eğitim görecekler. Bu durum AKP’nin 11 yıllık tek başına iktidarının belki de en utanç verici durumlarından birisi olacaktır” dedi. Aktaş, şöyle devam etti: “Kusura bakmayın ama bu şekilde devlet yönetmekle Alaiye Üniversitesi’nin Alanya’da kurulması ve faaliyete geçirilmesi bir proje olmaktan öteye gidemez. Bin bir sıkıntı ile kurulan Alanya İşletme Fakültesi’nin ihtiyaçları karşılanamıyorsa nasıl olacak da Alanya’ya bir devlet üniversitesi kurulacak, bunu izah edebilir misiniz acaba? Devlet üniversitesinden geçtik, Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi hâlâ bitirilemedi, Tıp Fakültesi’nden ses seda yok. Konaklı’daki Eğitim Fakültesi onaylandı, eğitim yapacağı bir binası yok. Bu belirsizlik böyle devam ederse bir çadır da Konaklı’ya kurmak gerekecek. Alanya’nın sorunlarının hakkıyla çözüme kavuşturulabilmesi için yeni bir yönetim şarttır. 30 Mart 2014’te bu imkân Alanya halkının önüne gelecektir, bu imkân en güzel şekilde değerlendirilmelidir.”


19 Tem 2013 - 09:43 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber