Primlerin ertelenmesinde son aşama

Bakan Çelik, "Varlık Barışı"nın TBMM'deki görüşmeleri üzerinde yaptığı konuşmada Reyhanlı'da meydana gelen olaydan zarar görenlerin sigorta primlerinin ertelemesine ilişkin çalışmaların son aşamaya geldiğini bildirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Varlık Barışı"nın da içinde yer aldığı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın tümü üzerinde hükümet adına yaptığı konuşmada, Reyhanlı'da ölenlere Allah'tan rahmet, yararlananlara acil şifalar diledi.
Reyhanlı ile ilgili yapılması gereken çalışmaların tamamlandığını belirten Çelik, Bakanlığı ile ilgili de primlerin ertelenmesi konusundaki çalışmaların son aşamaya geldiğini bildirdi. 
Çelik, 2007 yılında 44 milyar olan prim gelirlerinin, 2012 yılında 101 milyara ulaştığını bildiren Çelik, 2013'ün ilk üç ayı için bütçede öngörülen 26,4 milyar TL'lik prim gelirlerinin 28,3 milyar olarak gerçekleştiğini, bu değişimlerin son derece önemli olduğunu kaydetti.

"Ne söz verdiysek onları yaptık"

"Müjde diye açıklayıp yapmadığımız bir şeyi hatırlamıyoruz" diyen Çelik, "Ne söz verdiysek onları yaptık, yapıyoruz. Üzerinde çalıştığımız konuları da her defasında ifade ettik. Söz verip beklettiğimiz bir şey yok ama gündemimizde olan konular var. Bunları da bir gün buraya getiririz" diye konuştu.
Taşeronlaşmayla ilgili çalışmayı tamamladıklarını ancak tarafların görüşlerinin netleşmediğini aktaran Çelik, tazminat ile ilgili konuyu çözmeleri gerektiğini, bu konuda hiçbir sendikanın teklif getirmediğini dile getirdi.
Prim yapılandırılmasının gündemlerinde olmadığını bildiren Çelik, tasarıyla ilgili de bilgi verdi.

#

15 May 2013 - 21:52 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber