'Prestij'in şimdi tam vakti'

CHP'li Meclis Üyesi Gökhan Sipahioğlu, "Şefik Türktaş'ın Prestij Caddesi projesi turizm ve ticarette zor günler yaşayan Alanya'ya ilaç gibi gelecektir" dedi.

ALANYA Belediye Meclisi'nin CHP'li üyesi, İç Mimar Gökhan Sipahioğlu, Alanya'da turizmin ve ticaretin kötü gittiği bu günlerde CHP'nin 30 Mart Yerel Seçim Bildirgesi'nde yer alan 25. Cadde Projesi'ni (Prestij Caddesi) uygulamanın tam vakti olduğunu kaydetti. AKP'li Antalya Büyükşehir Belediyesi ve MHP'li Alanya Belediyesi ile çalışmaya hazır olduklarını söyleyen Sipahioğlu, "Unutulan caddelerimizden biri olan 25 Metrelik Yol'da Prestij Caddesi uygulaması yapılmalıdır. Alanya’nın en büyük ikinci trafik arteri olan, doğuda Alanya Çevreyolu kavşağından başlayıp, batıda Emniyet Müdürlüğü önünden tekrar Çevreyolu'na bağlanan 25 Metrelik Yol, Prestij Caddesi haline getirilmelidir" dedi.

DOĞU VE BATIYA KADAR UZANACAK

Caddedeki düzensiz bitkilendirme, bütünsellikten uzak yapı malzemeleri kullanılarak oluşturulan yaya kaldırımları, toplu ulaşım durak yerlerindeki düzensizlikler, Hacet Meydanı'nda yapılan özensiz, beton yığını şeklindeki düzenlemeler, ikinci ve üçüncü katlardaki ticaret kullanımları için münferit olarak yapılan cephe giydirmeleri, balkon kaplamaları, düzensiz dükkân tanıtım levhaları, özensiz kent mobilyaları gibi unsurların caddenin çekiciliğinin azalmasına yol açtığını söyleyen Sipahioğlu, "Yapılacak yeni cadde düzenlemesi projesi ile mülk sahiplerinin de katkı ve görüşleri alınarak ikinci katlarda yapılacak farklı konseptlerde cephe giydirmeleri ile binalara estetik kazandırılacak, dükkan tanıtım levhaları standartlara bağlanacaktır. Alanya merkezdeki bu proje, doğuda Kestel İsa Küçülmez Caddesi'nden başlayıp Kargıcak Mahallesi'ne kadar, batıda ise eski Konaklı-Antalya yolundan başlayıp Türkler Mahallesi'ne kadar genişletilecektir" diye konuştu.

02 Eki 2015 - 15:04 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber