Plaketlerini teslim etti

30 Mart'ta başkanlığı sona eren Sipahioğlu'nun 15 yıl boyunca aldığı sportif içerikli plaketlerin, Belediye Spor Müdürlüğü personeli tarafından çöpe atıldığı iddia edilirken, yeni Spor Müdürü Levent Uğur, “Olay basit bir yanlış anlamadan kaynaklanmış” dedi. Uğur daha sonra plaketleri Sipahioğlu'na teslim etti

-Alper KUTAY

ALANYABelediye Başkanı Hasan Sipahioğlu'nun 15 yıllık görevi boyunca aldığı tüm sportif içerikli plaketlerin, aynı zamanda Spor Müdürü’nün makam odasının da bulunduğu Atatürk Kapalı Spor Salonu'nun giriş kapısı yanında yer alan çöp konteynırının yanında dün sabah görüntülenmesi kafaları karıştırdı. Yıllardır Belediye Spor Müdürlüğü'nün makam odasında muhafaza edilen çok sayıda plaketin çöpe atıldığı iddia edilirken, fotoğrafların sosyal medyaya düşmesi Sipahioğlu taraftarlarını küplere bindirdi. Aynı zamanda Sipahioğlu'nun yakın akrabası olan eski Spor Müdürü Saim Kanlı'nın görevden alınıp yerine eski bankacı Levent Uğur'un atanmasıyla, Kapalı Spor Salonu'ndaki Spor Müdürlüğü makam odasında tadilat çalışması başlatıldı.

BİLGİSİ DIŞINDA GELİŞTİ

Ancak Spor Müdürlüğü personeli, yeni Spor Müdürü Levent Uğur'un bilgisi dışında, Sipahioğlu'nun 15 yıl boyunca aldığı tüm plaketleri bir kaç koliye yerleştirip Spor Salonu önündeki çöp konteynırının yanına koydu. Spor Salonu’nun yanı başında apart oteli olan Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Meclis Başkanvekili Refik Özdemir ise plaketlerin çöpe atıldığı şüphesiyle cep telefonuyla fotoğrafladı ve bu fotoğrafları sosyal medyada paylaştı. Konu hakkında Yeni Alanya'nın sorularını yanıtlayan Alanya Belediyesi Spor Müdürü Levent Uğur, “Benim konudan haberim yok, şu an Türkler Mahallesi’ndeki stadyumu inceliyorum. Şimdi sizden öğreniyorum. Böyle bir şey olduysa yanlışlıktan kaynaklanmıştır” dedi.

TESADÜFEN ORAYA KONULMUŞ

Konu hakkında personelinden bilgi aldıktan sonra yeniden Yeni Alanya’ya bilgi veren Levent Uğur, “Spor Salonu’ndaki odalar bakımsızlıktan çok kötü kokuyordu. Odaları boşalttık, plaketleri de Oba Stadyumu'ndaki depomuza kaldırmak için dışarı çıkardık. O sırada plaketler tesadüfen çöp konteynırının yanına denk gelmiş ve Refik Özdemir Bey de bunları çöpe attığımızı zannederek fotoğraflamış. Kendisiyle görüştüm, olayı doğruladı. Plaketler çöp atılmadı, şu an depomuzda, emin ellerde” dedi. Uğur bu açıklamayı yaptıktan kısa bir süre sonra, 1999-2014 yılları arasında Alanya Belediye Başkanlığı yapan Hasan Sipahioğlu’nu Damlataş’taki otelinde ziyaret edip şahsına verilen tüm plaketleri teslim etti.

08 Tem 2014 - 15:14 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber