Parti karıştı! Belki CHP seçimlere girmeyebilir!

ABANT’TAKİ toplantının birinci gününde uyarı yazısını milletvekilleriyle paylaşan Atilla Kart, “Partimiz Yargıtay'daki hukuki belirsizlik ortadan kaldırılamazsa bu yüzden seçime giremeyebilir” dedi.

Kart'ın sözleri sonrası şoka uğrayan CHP'li milletvekilleri kamp boyunca 'olası' gelişmeler üzerine kafa yordu. CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, “Şu anda MYK fiilen yasadışı. Yeni tüzüğün yürürlükte olması gerekiyor. Ancak parti eski tüzüğe göre yönetiliyor” dedi. Yargıtay'dan CHP'ye gelen uyarı yazısının ciddiye alınması gerektiğini kaydeden Ateş, “Aceleyle yapılan, yeni tüzüğü ortadan kaldırma girişimi, partimizi sıkıntıya soktu” dedi. ÖNDER SAV KABUL ETMEDİ Gerçek Gündem'in haberine göre Atilla Kart'ın gündeme taşıdığı yazının iddia edildiği gibi "uyarı yazısı" olmadığını öne süren Önder Sav, “Yazışmalarımız sürüyor. 7 Ekim günü bir yazı daha geldi. Ona da cevap veriyoruz. Kurultayımız da hukuki bir problem yok” iddiasında bulundu. “Yargıtay'dan gelen yazı Genel Başkan Kılıçdaroğlu'ndan saklandı” yorumuna da gönderme yapan Sav, “Yazı 22 Eylül'de geldi. O zaman tatildeydim. Bu yüzden yazıyı paylaşamadım. Saklama iddiası gerçeği yansıtmıyor” ifadesini kullandı. Ancak yapılan araştırma, Sav'ın tatil tarihi konusunda gerçeği söylemediğini ortaya çıkardı. SAV TARİHLERİ KARIŞTIRIYOR! 22 Eylül'de gelen ''uyarı yazısı''nı Kılıçdaroğlu'na haber veren ilk kişi Deniz Baykal. Baykal, Kılıçdaroğlu ile 29 Eylül günü TBMM'de görüştü. Görüşme yapılırken, Sav Ankara'da CHP Genel Merkezi'ndeydi. Tatilden 26 Eylül'de dönmüştü. Ve yazı Kılıçdaroğlu'na hala gösterilmemişti. Ayrıca Sav o tarihte tatilde de olabilir. Yazıyla partideki herhangi bir hukukçu da ilgilenebilir, genel başkana bilgi verebilirdi. Bunun yapılmadığı da ortaya çıktı. YAZIDA NE VAR? Söz konusu yazının medyaya yansımasını da eleştiren Sav, “Biz bunları kimin sızdırdığını biliyoruz, kimlerin koridorları aşındırdığını biliyoruz” dedi. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Siyasi Partiler Yasası'nın 10. maddesi gereği kurultayla ilgili bazı evrakları istediğini doğrulayan Sav, “Gerekli yazışmalar yapılıyor” diye konuştu. Parti içinde yeniden 'kurultay' tartışması başladığına dikkat çeken Sav, “Varsa yürekleri, kurultaysa kurultay. Halep oradaysa arşın da burada” dedi. Partide kurultaya gerek olmadığını belirten Sav sözlerini şöyle sürdürdü: “Genel başkan iradesini koydu. İl başkanları iradesini ortaya koydu. Kurultay ihtiyacının olmadığı ortaya çıktı. Tartışma böyle giderse, bunu isteyenler istedikleri yolu izleyebilirler. Ancak tartışma uzarsa parti zarar görür.”

#

12 Eki 2010 - 00:00 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber