‘Otoban Projesi çağ atlatacak’

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) İlçe Başkanı ve Alanya Belediye Başkan Aday Adayı Hüseyin Güney, bu sabah Mola Kavşağı’ndaki Can Taksi'de taksici esnafıyla kahvaltıda buluştu

Alper KUTAY

ADALET ve Kalkınma Partisi (AKP) İlçe Başkanı ve Alanya Belediye Başkan Aday Adayı Hüseyin Güney, bu sabah Mola Kavşağı’ndaki Can Taksi'de taksici esnafıyla kahvaltıda buluştu. Kahvaltıya Meclis ve Encümen Üyeleri Hüseyin Girenes ve Ali Sinanoğlu ile Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın yeğeni olan Yönet Kuyumculuk sahibi Adnan Yönet de katıldı. Sorunlarının çözüme kavuşmamasından ve kendilerini dinleyecek bir makam bulamamaktan yakınan taksici esnafı, korsan taksicilerle etkin mücadele edilmediğini, bu nedenle kazançlarının gün geçtikçe azaldığını ifade ettiler. Taksici esnafını tek tek dinleyen ve yanında getirdiği Sanayi Simidi ile kahvaltılık malzemelerden ikram eden Güney, önümüzdeki süreçte başta taksici esnafı olmak üzere her kesimle eskiden olduğu gibi yeniden buluşacaklarını ve sorunlarını birebir dinleyeceklerini söyledi. ‘YOLLAR AKP DÖNEMİNDE İYİLEŞTİRİLDİ’ AKP Hükümeti’nin en çok önem verdiği konulardan birisinin de ulaşım ve yol olduğunu dile getiren Güney, “Yolların eski haliyle yeni halini mutlaka kıyaslıyorsunuzdur. Şu anda Türkiye'nin bir ucundan diğer ucuna duble yollar ulaştırıldı. Karadeniz bölgesinde yapılan tünelleri o tarafa giden arkadaşlarımız mutlaka görmüştür, mükemmel hale getirildi” dedi. AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu'nun Alanya’da son 11 yılda yapılan pek çok projenin yanı sıra şehrin kalkınmasında çok büyük desteği ve emeği olduğunu ifade eden Güney, “AKP’den önce Kuşyuvası yolu ‘Ölüm Yolu’ olarak anılıyordu. Şu anda Sayın Çavuşoğlu’nun da çok büyük girişimleri sonucu buraya tüneller yapılıyor. Sayın Çavuşoğlu ‘Biz Kuşyuvası yoluna tüneller açacağız’ dediğinde dudak büküp burun kıvıranlar bile şimdi o yolları o tünelleri kullanmak için gün sayıyor” diye konuştu. ‘OTOBAN PROJESİ TRAFİĞİ RAHATLATACAK’ Bir diğer projelerinin de Afyon'dan başlayıp Antalya'ya ve Alanya'ya kadar gelecek Otoban Projesi olduğunu söyleyen Güney, “Planları yapıldı, şu anda sadece Oba bölgesinde bazı sıkıntılar var. O sıkıntılarla ilgili yeni düzenlemeler yapılacak. Bu proje bittiğinde 2023 hedeflerimiz içerisinde Alanya’da trafik sıkışıklığı namına hiçbir sorun kalmayacak. Yap İşlet Devret modeliyle yapılacak, en zorlu etabı da Alanya ile Antalya arası olacak. Çünkü Konaklı ile Oba arasına 13 kilometrelik bir tünel yapılacak, bu tünel de Türkiye'deki en büyük tünel projesi olacak” dedi. Hüseyin Güney, Hüseyin Girenes, Ali Sinanoğlu ve Adnan Yönet’e sürpriz ziyaretlerinden ötürü teşekkür eden taksici esnafı ise “Keşke her zaman böyle bizimle sohbet eden, bizi dinleyen yöneticilerimiz olsa” dediler.

#

26 Eyl 2013 - 14:41 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Naziye tuncer - gariban ların evlerini yıkarakmı çağ atlayacağız??

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Eylül 14:41

Çorum Haber