Önce Cumhurbaşkanı sonra Başkan olacak

Anasaya Uzlaşma Komisyonu yeni Anayasa için verilen sürenin sonuna yaklaşırken, AK Parti sonrasında ortaya çıkacak olası gelişmelerle ilgili yol haritası hazırlamaya başladı.

ÖNCE CUMHURBAŞKANI SONRA BAŞKAN OLACAK

Haberturk gazetesinden Saliha Koçak'ın haberine göre; başkanlık sistemi önerisi askıya alınacak, Cumhurbaşkanı'nın partisinden istifa etmemesi sağlanacak; 2014 yılında Cumhurbaşkanı seçilecek Erdoğan'ın, 5 yıllık görev süresinin sonuna gelinirken başkanlık sistemi getirilecek ve 5+5 ile 2024'e kadar başkan olabilmesinin yolu açılacak.
-Biz, bütün partiler önerilerini getirdiği için başkanlık sistemini ülkenin yararına olduğunu düşündüğümüz için getirdik. Onlar da (muhalefet) ü kenin yararına olduğunu düşündükleri öneriyi getiriyorlar. Ama bize 'Şunu getiremezsiniz' diyebiliyorlar.

CUMHURBAŞKANI PARTİDEN İSTİFA ETMEYECEK

-Başkanlık hariç tüm bölümlerde uzlaşma sağlanırsa, başkanlık sisteminde ısrar etmeyeceğimizi açıkladık. Böyle bir gelişme olursa biz en kötü ihtimalle,'Cumhurbaşkanı'nın partisinden istifa etmemesini ' sağlamaya çalışacağız.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ İLE BAŞKANLIK SİSTEMİ

-Bu arada Başbakan da 2014'te Cumhurbaşkanı seçilir. Biz seçimden daha güçlü çıkarız. Bu durumda da Erdoğan'ın görev süresinin sonuna doğru Anayasa değişikliğini yapar, başkanlık sistemini getiririz. Mevcut Cumhurbaşkanı'nın da başkan adayı olmasının yolunu açarız. AK Partili yönetici yeni Anayasa'nın meydana çıkarılamaması halinde seçmenden "Muhalefet engelliyor" diyerek destek isteyeceklerini, bu çoğunluğu sağlayacak oy almalarının da bir dönem sonra başkanlık sisteminin anahtarı anlamına geleceğini söyledi.

#

30 Mar 2013 - 12:36 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber