Muhtarlardan 2B’ye imzalı tepki

2B Yasası nedeniyle atalarından kalan arazilerinin kendilerine yüksek bedellerle satılmak istenmesine isyan eden bazı köy muhtarları, 16 belde belediye başkanı ile diğer köy muhtarlarından aldıkları destek imzalarını Başbakan Erdoğan ile Maliye Bakanı Şimşek’e gönderme kararı aldı. Muhtarlar dün AKP İlçe Başkanı Güney’i ziyaret edip toplanan imzaları nasıl ve hangi şekilde göndereceklerini tartıştılar.

Alper KUTAY
ADALET ve Kalkınma Partisi (AKP) İlçe Başkanı Hüseyin Güney dün sabah Emişbeleni Belediye Başkanı Nurettin Uludağ, Köy Muhtarları Derneği Başkanı Mehmet Kurt, Toslak Köyü Muhtarı Bekir Erdoğan ve Elikesik Köyü Muhtarı Hayri Arıkan’ı makamında ağırladı. Son ayların en çok gündemde olan ve tartışmalı konusu haline gelen 2B Yasası’ndaki bazı maddelerin iptali ve yüksek fiyatların indirilmesi için 16 belde belediye başkanı ve 68 köyün muhtarından imzalı dilekçe aldıklarını söyleyen Elikesik Köyü Muhtarı Hayri Arıkan, topladıkları imzaların bulunduğu klasörü Güney’e gösterdi. Belde belediye başkanları ve köy muhtarlarından 2B’ye yönelik tepki olduğuna dair imza topladıklarını ifade eden Arıkan, “Topladığımız bu imzaları göstermek ve sıkıntımızı bir kez daha anlatmak için AKP İlçe Başkanı Sayın Hüseyin Güney’i ziyaret etmek istedik. Bu imzaları hem Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a hem de Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek’e bizzat elden vermeyi planlıyoruz” dedi.
‘ÇÖZÜM İÇİN NE GEREKİYORSA YAPIYORUZ’
Arıkan’ın 16 belde belediye başkanı ve 68 köy muhtarından topladığı imzaları inceleyen AKP İlçe Başkanı Hüseyin Güney, “Bu bölgede 2B nedeniyle yaşanan sorunun imza toplanarak Ankara’ya duyurulmasını önemsiyoruz. İnşallah olumlu bir sonuç alınacağını ümit ediyoruz. Biz zaten 2B konusunda büyük sıkıntıların olduğunu her platformda dile getiriyoruz. Bu sıkıntıyı Ankara’da en üst düzeydeki isimlere sık sık anlatıyoruz, yardım istiyoruz. Başta AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Sayın Menderes Türel ve Mevlüt Çavuşoğlu ile Sayın Salih Kapusuz bu sıkıntıların giderilmesi için yoğun efor sarf ettiler, hâlâ da çalışıyorlar. Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek’in ev sahipliğinde Ankara’da iki kez üst üste çok önemli 2B toplantısına katıldık. Alanya’daki 2B arazilerine biçilen bedellerin yüksek olduğu yönündeki sorunu Ankara zaten biliyor. İmza toplanarak sorununun duyurulması da etkili olur diye düşünüyorum” açıklamasını yaptı.

#

06 Nis 2013 - 00:12 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber