MHP'li Yıldız öğrenci kredi takibini sordu

HÜKÜMET, Plan Bütçe Komisyonu'nda geçen torba tasarı ile Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'na borçlarını ödeme taahhüdünü yerine getiremeyenler için de yeni bir hak getirdi.

Alper KUTAY
 Yaklaşık 1 milyon öğrenci takipte. Hükümet, Plan Bütçe Komisyonu'nda geçen torba tasarı ile Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna borçlarını ödeme taahhüdünü yerine getiremeyenler için de yeni bir hak getirirken, Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak'ın MHP Antalya Milletvekili Hüseyin Yıldız'ın soru önergesine verdiği yanıt, Aralık 2010 itibariyle toplam 976 bin 427 kişinin öğretim kredisi ve öğrenim katkı kredisi borçlusu olduğunu ortaya koydu. 2009 YILINDA 198 BİN ÖĞRENCİYE BURS VERİLDİ Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, MHP Antalya Milletvekili Hüseyin Yıldız'ın öğrenim kredisi borçlularına ilişkin soru önergesini yanıtladı. Yüksek öğrenim öğrencilerine katkı amaçlı 1961 yılından itibaren öğrenim kredisi, 1985 yılından itibaren katkı kredisi ve 2005 yılından itibaren de karşılıksız burs verildiğini belirten Bakan Özak, şu bilgileri verdi: “Kredi ve Yurtlar Kurumumuz tarafından 2009 yılı itibariyle toplam 198 bin 707 öğrenciye burs, 587 bin 131 öğrenciye öğrenim kredisi verilmiş olup, 474 bin 792 öğrencinin katkı kredileri de öğrenim gördükleri yüksek öğretim kurumlarının hesabına ödenmiştir. 2010 yılında ise halen kurumumuzdan 243 bin 171 öğrenci burs, 718 bin 56 öğrenci öğrenim kredisi ve 528 bin 103 öğrenci katkı kredisi almaktadır. Bütçe imkanları ölçüsünde yıllar itibariyle talepte bulunan öğrenci sayısındaki artışa paralel olarak öğrencilere ödenen aylık burs ve öğrenim kredisi miktarları da artırılmaktadır.”

#

19 Oca 2011 - 00:00 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber