MHP'den mitinge davet

MHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk, Antalya Milletvekili Günal, MHP Antalya İl Başkanı Çetin ve MHP MYK üyeleri, Alanya halkını 24 Ağustos’ta Konya’da gerçekleştirilecek ‘Türkçe Mitingi’ne davet etti

24 AĞUSTOS'TAKonya'da yapılacak olan 'Türkçe Mitingi' için çalışmalarını sürdüren Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), hafta sonu Alanya'da bir basın toplantısı düzenledi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, Antalya Milletvekili Mehmet Günal, MHP Antalya İl Başkanı Osman Çetin ve MHP MYK üyeleri tarafından düzenlenen ortak basın toplantısında Konya Mitingi'nin amacı anlatıldı. Hafta sonu Alanya'ya gelen MHP heyeti, basın açıklamasını MHP Alanya Teşkilatı'nda gerçekleştirdi. Gelen heyeti karşılamak üzere MHP’li Alanya Belediyesi Meclis üyeleri, MHP İl Genel Meclisi üyeleri, MHP’nin olası belediye başkan aday adayları ve çok sayıda partili, MHP Alanya Teşkilatı’nda hazır bulundu.

‘MHP ANTALYA’DA İDDİALI’

İlk olarak söz alan MHP Alanya Teşkilat Başkanı Cafer Uyar, gelen heyeti aralarında görmekten mutlu olduğunu belirtti. Ardından söz alan MHP İl Başkanı Çetin, 24 Ağustos'ta Konya'da gerçekleşecek olan Türkçe Mitingi için Antalya bölgesinde yapmış oldukları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Geçtiğimiz gün bu konu için Manavgat'ta bulunduklarını söyleyen Çetin, Alanya'da da bu çalışma için bulunduklarını söyledi. Yapılan bu çalışmaların bölge ve Türkiye adına oldukça gerekli olduğunu vurgulayan Çetin, “MHP'nin Antalya'da ne kadar iddialı olduğunu hepimiz Alanya'da da gözlemlemekteyiz. Mitingimizin ne kadar önemli olduğunu buradan da duyurmak için bugün buradayız” diye konuştu. Ardından konuşan Antalya Milletvekili Günal ise yine Konya'da yapılacak olan mitinge tüm Alanya halkını davet etti.

‘TÜRKÇE'Yİ KABİLE DİLİNE İNDİRGİYORLAR’

AK Parti’nin ülkenin milli ve manevi değerlerini istismar ettiğini belirten MHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk, “Dilimize bile ortak çıkardılar” dedi. “Bu ülkede Türk milleti yaşamamış gibi davranıyorlar” diyerek konuşmasını sürdüren Öztürk, “Türk bayrağına bile el uzattılar. Diyarbakır'da Türk bayrağının yanına PKK Bayrağı'nın asıldığını gördük. Bu paçavranın bizim şanlı bayrağımızın yanında ne işi var? Diyarbakır'dan uzatılan ağacın dalı birilerinin bir yerlerine uzandı. Biz bu topraklara ilahi işaretlerle geldik. Bin yıldır kardeşçe yaşıyorduk. Bu toprakları biz vatan yaptık. Bu toprakları aldığımızda kimi bulduysak onları da bu topraklarda yaşattık” diye konuştu. Türkçe dilini, AKP'nin bir kabile diline indirgemeye çalıştıklarını belirten Öztürk, “Bin yıldır bu topraklarda oluşturulan birlik ve beraberlik bozulmaya çalışıldı. 10 yıllık iktidar döneminde, öyle bir yönetim kuruldu ki, herkes bizim birlik ve beraberliğimiz üzerine oyunlar kurmaya çalıştı. Herkes bizi pısırık korkak görmeye başladı. Sabrında sınırı bir yere kadar. Demokrasiye olan inancımız gereği, meşru zeminleri harekete geçirerek bütün bu olanları görmek istemeyen gözleri açmak için, bütün bu yaşanan olayları duymak istemeyen kulakları açmak için, bütün bu olanlar karşısında susan bu dilleri çözmek için bütün bunlar karşısında insanları harekete geçirmek için, sokakların ve meydanların aydınlığında bu hükümetin yanlışlarını vatandaşlarımıza göstermek için harekete geçtik” şeklinde açıklamalarda bulundu.

‘AKP BU MİTİNGE KULAK VERSİN’

24 Ağustos 2013 tarihinde Konya'da gerçekleşecek olan Türkçe Mitingi hakkında konuşan Öztürk, tüm halkı bu mitinge davet etti. Öztürk, “Bu salonlarda birikerek meydanlara çıkmak istiyoruz. 24 Ağustos'ta sizi bu vesile ile Konya'ya davet ediyorum. Etrafınızda, farklı farklı görüşleri olan kişiler varsa onları da mutlaka bu mitinge götürün. Hükümetle aynı görüşte kişileri mutlaka bu mitinge götürün. Bize aklının başlarına gelmelerini istiyorlarsa biraz olsun, bu mitinge kulak versinler. O kalabalık bizler bu hükümetin aklını başına getirmeli. Bu kalabalığın neden oluştuğu sorusunu kendi kendilerine sorarlar. Bizim arkamızdan yapılan planların hesabını bizler bu meydanlarda soracağız. Bu milletin sabrının bir sonu vardır. Bu sefer ki sokaktan kendinizi sakının. Bunu söylemek için meydanlarda olacağız” dedi.

‘ADAY ADAYLARININ ÇOK OLMASI BİZİ MEMNUN EDER’

2014 yerel seçim sürecine ilişkin soruları yanıtlayan Öztürk, vatandaşların siyaset yapacak başka bir yeri kalmadığı için MHP'ye büyük bir ilgi olduğunu söyledi. “Millet, arkasından koşabileceğimiz, peşinden rahatlıkla gidebileceğimiz, rahat çalışabileceğimiz aday istiyor” diyen Öztürk, açıklamasını şöyle sürdürdü: Kimse bize “Burada işiniz zor, kazanamazsınız” falan demiyor. Herkes kararını vermiş. Sadece gönül huzurluğu içinde çalışabilecekleri bir ortam ve aday istiyor. Herkes aday adayı olma hakkında sahiptir. Aday adaylarının çok olması bizi oldukça mutlu ediyor. Yani umut olmayan yere birileri gelmez. Bu insanlar buraya yönelirse burada demek ki, ışık var, umut var. Bu, aday adaylarımız arasında bir yarış, kapışma değil. Bu yarışı yaparken, arzu ettiğiniz makama layık mısınız, yoksa değil mi, bunu da kendiniz ortaya koyuyorsunuz. Edep ile saygılı bir şekilde aynı dava içerisinde bulunan kişiler, adaylar, rakip değil de yarışmacı olarak bulunmalı. Onu tarif ederken, kendini tarif ettiğini unutmadan ipi göğüslemeli. Ancak kaç kıratlık adam olduğunuz da, adayın kim olduğu belli olduktan sonra ortaya çıkacağını unutmadan, bu millete güven vererek, huzurunu bozmayacağını aşılayarak biz yarış içerisinde devam edelim. Arkadaşlarda bu konuda hassasiyetlerini ortaya koyacaklar. Bizim ülküdaşlarımızın kötüsü yoktur, daha iyisi vardır. Herkes bizim açımızdan önemlidir. Ama biz, yetenekleri açısından adaylarımızı değerlendireceğiz. Kim daha yetenekli, teşkilatla uyumu nasıl, proje üretebiliyor mu, bunlara bakılacak ve tabi en önemlisi, kişinin halkla arasındaki karşılığı nedir? Kimin halka daha çok karşılığı var. Kimle daha fazla birim oy alabiliriz, bunlara bakacağız. Bunlar şuanda da ölçüm süreciydi. Ölçüm sonucunda, karar verici merci yine kamuoyu olacak. Karar veremediğimiz bölgelerde kamuoyu yoklamasıyla adayı belirleyeceğiz.

18 Ağu 2013 - 23:15 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber