MHP’den ‘Hayır’ savunması

MİLLİYETÇİ Hareket Partisi (MHP) İlçe Teşkilatı haftalık olağan toplantısını dün yaptı.

Toplantı sonrası bir basın açıklaması yapan MHP Basın Sözcüsü Mevlüt Zavlak, 12 Eylül'de yapılacak olan Anayasa Değişikliği Paketi Referandumu'na MHP olarak ‘Hayır’ oyu vereceklerini söyledi. Anayasa'nın değiştirilebileceğini, ancak bu değişikliğin AK Parti hükümeti nedeniyle güvenirliliğini ve inandırıcılığını kaybettiğini savunan Zavlak, "Türkiye'nin değil ABD'nin çıkarlarına hizmet ettiği yönünde şaibesi olan bir hükümet, toplumun farklı organlarının geniş mutabakatı olmadan Anayasa hazırlamıştır” dedi. AK PARTİ HESAPLAŞMAK İSTİYOR AK Parti hükümetinin teröre ve ABD'ye verdiği tavizler ve "Açılım" saçmalığından sonra, ancak toplumun her kesimine kulak veren birleştirici ve kaynaştırıcı bir Anayasa metninin ülkede yükselen tansiyonu düşürebileceğini söyleyen Zavlak, "Ortaya konulan değişiklik metni, AK Parti'nin kendinden olmayan herkesle hesaplaşması anlamına gelmektedir" diye konuştu. Bu metnin İstiklal Savaşıyla hevesleri kursaklarında kalan "Sevr" yanlılarının yıkılmış hayallerini canlandırma metni olduğunu savunan Zavlak açıklamasına şu sözlerle devam etti: AK PARTİLİLERDE UZLAŞI KÜLTÜRÜ YOK “MHP olarak, terörist başına 'Sayın', şehitlerimize 'Kelle' diyen, topraklarında teröristleri misafir edene 'Abi' diyen ve teröristlerin destekçisi ABD'den izinsiz iş yapmayan AK Parti tarafından BDP ile aynı kefeye konulmamız gülünç ve ahlaksızcadır. Başbakanın, ‘Tek başımıza bir metin hazırlayıp bunu herkesle paylaştık. Beğenen beğendi, beğenmeyen beğenmedi’ şeklinde bir açıklama yapması büyük talihsizliktir. Bu yaklaşımla uzlaşma kültürü ve ahlakından mahrum zihniyetin hazırladığı bu dayatılmış Anayasa Değişikliği'ne 'Hayır' diyeceğiz. Bize düşen görev milletimizi uyarmaktır. Referanduma ‘Hayır’ demek AK Parti'ye bir ders vermeye ve Türkiye'yi kurtarmaya ‘Evet’ demektir. Halkımızı da referandumda 'Hayır' demeye davet ediyoruz. Yüce Allah'ın ülkeye sahip çıkma mücadelemizde emeğimizi karşılıksız bırakmayacağına inanıyoruz.” 

#

14 Tem 2010 - 00:00 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber