MHP’den ‘Büyükşehir’ eleştirisi

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Büyükşehir Yasası'nı onaylamasını eleştirerek, “Partili Cumhurbaşkanı arıyorlardı, işte partili Cumhurbaşkanı. 1.680 belediye kapatılıyor, seçme ve seçilme hakkı elinden alınıyor ve bunu Cumhurbaşkanı duymuyorsa o zaman Sayın Cumhurbaşkanı milleti nasıl temsil etmektedir” dedi.

Gül'ün, muhalefetin ortaya koyduğu endişeleri, beldesi ve köyleri kapatılanların sesini duymadığını söyleyen Vural, Gül'ün, düzenlemenin demokratik özerklik, bölgesel yönetim taleplerinin önünü açacağına ilişkin endişeler karşısında devletin ve milletin birliğini temsil etme duyarlılığını ortaya koymadığını ileri sürdü. ‘VETO ETSE NE KAYBEDERDİ’ Vural, “Veto edip gönderseydiniz ne olurdu Sayın Cumhurbaşkanı? Ne kaybederdiniz? Bizler bu milleti temsil etmiyor muyuz? 16 bin köyü kapatılan insanlar bu milletten değil mi? Bunların endişelerine gözlerini tıkamış, sırça köşklerinde makam ve post kavgası içinde olan AKP'nin Türkiye'nin geleceğine vereceği hiçbir vizyon yoktur. Muhalefetin endişelerini, 'Bir kere daha görüşün' diye paylaşma ihtiyacı içinde olmayan Cumhurbaşkanı acaba hangi görevini ifa etmiştir? Devletin ve milletin birliğini temsil eden Sayın Cumhurbaşkanı siyasi taassupla hareket etmiştir. Sayın Cumhurbaşkanı'nın söylemlerinin hiçbir anlamı yoktur” dedi. ‘GÜL AKP’NİN CUMHURBAŞKANIDIR’ Vural, açıklamasına şöyle devam etti: “Siz söyleme, konuşma mevkiinde değilsiniz, elinizdeki yetkileri kullanarak konuşacaksınız. Tutuklu vekillerle ilgili, dokunulmazlıkla ilgili konuşsan ne yazar? Elinize, önünüze ciddi bir şey geldiği zaman imzalamaktan imtina etmiyorsanız, partili Cumhurbaşkanı olmuşsunuz demektir. Cumhurbaşkanı Gül, milletin talebinin hilafına hareket etmiştir.” Vural, bir gazetecinin CHP'nin yasanın iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvuracağını anımsatarak, kendilerinin buna destek verip vermeyeceklerine ilişkin sorusu üzerine CHP'nin ana muhalefet partisi olarak Anayasa Mahkemesi'ne götürmesi halinde, MHP'nin imzasına gerek olmadığını, ancak siyaseten bu iradeyi destekleyeceklerini söyledi.

#

08 Ara 2012 - 00:05 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber