MHP’de gözler Başkan Yücel’de

MHP İlçe Kongresi’ne 13 gün kala gözler muhtemel aday adaylarına çevrildi. Hacı Mevlüt Zavlak ile Hilmi Er delege ziyaretlerini sürdürürken, Yücel Apaydın ise kongrede oy kullanacak delegelerin, ‘Belediye Başkanı Yücel kiminle daha rahat çalışır?’ sorusuna yanıt bulmak için gözlem yaptığına inandığını belirtti

Alper KUTAY

MİLLİYETÇİ

Hareket Partisi (MHP) İlçe Teşkilatı’nın 11 Ocak 2015 Pazar günü Alanya Belediye Düğün Salonu’nda gerçekleştireceği ilçe kongresi için geri sayım tüm hızıyla devam ederken, bugüne dek sadece Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir Şefik Bahçe adaylığını resmi olarak açıkladı. İsimleri muhtemel başkan adayı olarak geçen Hacı Mevlüt Zavlak, Yücel Apaydın ve Hilmi Er’in ise delege bazında nabız yokladıkları ve son kararlarını vermek üzere oldukları öğrenildi. Kongreye 13 gün kala Yeni Alanya’nın sorularını yanıtlayan başkan adayları, temkinli açıklamalar yapmayı tercih etti. Hacı Mevlüt Zavlak, olumlu ve seviyeli bir kongre süreci yaşandığını söyledi.

‘KİMİN NE DÜŞÜNDÜĞÜ BELLİ OLMUYOR’

Zavlak, “Zaten teşkilatın içerisinde herkes barışık. Arkadaşlarımız gayet güzel bir şekilde çalışıyor. Siyasette gerçekçi olmak gerekir. Ziyaret edip nabız yokladığınız insanların yüzde 99'u sizinle beraber hareket edeceğini söyler, ya da aklında varsa bile sizinle ilgili olumsuz bir fikir beyan etmez. Bu dönemlerde herkes ortadan konuşur. Yani ziyaret ettiğiniz insanların sizin hakkınızdaki düşüncelerini ölçmek zordur. Bu teşkilat içi bir yarıştır. İsimleri aday olarak geçen arkadaşlar, buna ben de dâhilim, sahada çalışıyoruz. Benim ya da bir başkasının adaylığını açıklamaması, çalışmadığımız anlamına gelmiyor. Hepimiz bir yarış içerisindeyiz, çalışıyoruz” dedi.

‘DELEGELER YÜCEL’İN TAVRINI BEKLİYOR’

Mevcut MHP İlçe Teşkilatı yönetiminde Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Yücel Apaydın ise aday adaylarının ve parti tabanının, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in tavrını beklediğini söyledi. Delegelerin, ‘Belediye Başkanı kiminle daha rahat çalışacak’ sorusuna yanıt aradığını belirten Yücel Apaydın, “Adaylar aday olduklarını açıklayınca delegeler de ona göre karar verecektir. Aslında kongre süreci yoğun ve sıkıntılı bir şekilde geçiyor. Sürekli kulis yapıyoruz, gece gündüz görüşmelerimiz oluyor” diye konuştu.

‘ADAY OLMAM İÇİN YOĞUN BASKI GELİYOR’

Tıpkı Yücel Apaydın gibi MHP İlçe Başkan Yardımcısı olan Hilmi Er de kongre sürecini Yeni Alanya’ya değerlendirdi. Çalışmalarının ve istişarelerinin devam ettiğini, delege ve parti tabanı ile görüşmeleri bittiği zaman adaylığı ile ilgili kamuoyuna gerekli açıklamaları yapacağını dile getiren Hilmi Er, “Heyecanlıyız. Üyelerimiz ve delegelerimiz heyecan içinde kongre sürecini bekliyor. Tabandan aldığımız olumlu tepkilerin yanı sıra aday olmam noktasında baskı da var. Şimdilik nabız yokluyorum. Görüşmelerim bitince neyin ne olduğu ortaya çıkacak” dedi.

31 Ara 2014 - 09:03 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber