MHP Alanya'da 3'e bölündü

10 Temmuz'da Olağanüstü Tüzük Kurultayı yapmaya karar veren MHP'nin Alanya'daki temsilcileri 3'e bölündü. Bahçeli, Akşener ve Ogan taraftarları sosyal medyadan rakip adaylara ince mesajlar gönderdi.

Haber: Alper KUTAY
YARGITAY
18. Hukuk Dairesi'nin MHP’de Olağanüstü Kurultay'a gidilmesi karar veren Ankara 12. Sulh Mahkemesi’nin kararını onaması MHP'yi hareketlendirdi. Bu kararın ardından MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 10 Temmuz için Kurultay kararı aldığını açıklarken, Alanya'da da Kurultay heyecanı başladı. Kurultay'da Bahçeli'nin de aday olacağını belirten Genel Başkan Yardımcısı Yalçın ilk açıklamasında MHP’nin Yargı kararına saygılı olduğunu, Kurultay için yeni bir tarih belirleneceğini, ancak 3 hafta gibi bir süreye ihtiyaç olduğunu vurguladı.
'ÜST KURUL KARAR VERECEK'
MHP'deki gelişmeleri değerlendiren İlçe Başkanı Hilmi Er, süreci takip edeceklerini, Yargıtay'ın Olağanüstü Tüzük Kurultayı'nın yapılmasıyla ilgili kararını saygıyla karşıladıklarını kaydetti. 548 delegenin imza vermesinin zaten Kurultay'ın yapılması gerektiğini zorunlu kıldığını dile getiren Er, "Partimizin yetkili organları en kısa zamanda toplanıp bir karar verecektir. Ülkücü iradeyi temsil eden üst kurul delegelerinin vereceği karara da hep birlikte saygı göstereceğiz" dedi. Er, daha önce Yeni Alanya'ya yaptığı değerlendirmede, olası bir Kurultay'da kimi destekleyeceğini açıklamamış, "Gelişmeleri takip ediyoruz" açıklaması yapmakla yetinmişti.
'YOLUN AÇIK OLSUN YAKIŞIKLI'
MHP'deki bu gelişmeleri sosyal medya hesabında değerlendiren eski İlçe Başkanı Remzi Özkan ise MHP Genel Başkan Adayı Sinan Ogan'ı desteklediğini açıkladı. Özkan, "MHP Genel Başkan Adayı Sayın Sinan Ogan'ı televizyon programında izliyorum. Tek kelime ile muhteşem. Yolun açık olsun karizmatik adam. Yolun açık olsun yakışıklı ve donanımlı adam. Yolun açık olsun hazır cevap, kendine inanmış, özgüveni yüksek adam. Yolun açık olsun" dedi.
'MHP'YE OYUN TEZGAHLANDI'
En başından beri Genel Başkan Devlet Bahçeli'ye Alanya'da tam destek veren isimlerin başında gelen eski Alanya Ülkü Ocakları Başkanı Mustafa Türkdoğan da yaptığı değerlendirmede, Türk milletinin tarihinin en kritik ve en karanlık günlerinden geçtiğini, ülkenin sürekli kan ve irtifa kaybettiğini belirtti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de sözünü ettiği gibi, Milliyetçi Hareket Partisi’ni meşgul edip amaçlarına ulaşacaklarını zanneden gafillerin saklı ve ertelenmiş hesaplarını görmenin beklentisiyle oyun içinde oyun tezgâhlandığını dile getiren Türkdoğan, "Türk-İslam ülküsünün namus ve şeref müdafaasına varlığını adayan kutlu davamızı eritmek, kemirmek ve tarihi yürüyüşünü kösteklemek maksadıyla siyasi ve hukuki operasyonlar acımasızca icra edilmiştir" dedi.
'ÜLKÜCÜ İRADE KUTSALDIR'
Kendilerinin her şeyi görüp her şeyin farkında olduğunun altını çizen Türkdoğan, şöyle konuştu: "MHP Genel Merkezi'nin, partimizin zarar görmemesi, birlik ve bütünlüğümüzün daha fazla tahrip edilmemesi nedeniyle aldığı kararlara herkesin saygılı olması tek temennimiz. MHP'nin Olağanüstü Tüzük Kurultayı'na gitmesi için başlatılan hukuki süreç hakkında Yargıtay 18. Hukuk Dairesi’nin verdiği karara bizler de saygı duyacağız. 10 Temmuz Pazar günü Ankara Arena Spor Salonu’nda seçimli Olağanüstü Büyük Kurultay'ını millet ve tarih huzurunda yapacağız. MHP çok yakında gireceği demokratik sınavdan güçlenerek, arınarak, kamburlarından kurtularak çıkacak ve kutlu yoluna emin adımlarla devam edecektir."
'BAZI SORU İŞARETLERİ VAR'
MHP'nin Kurultay sürecinde Genel Başkan Adayı Sinan Ogan'a tam destek veren Üst Kurul Delegesi, Antalya Eczacılar Odası Alanya Temsilcisi Türker Babalık ise MHP'nin başarıya ulaşması için tepeden tırnağa değişimin şart olduğunu belirtti. Sinan Ogan gibi hem ülkücü, hem de MHP'ye gönül vermiş bir ismin mutlaka MHP Genel Başkanı olması gerektiğini dile getiren Babalık, "Türkiye'de demokrasinin işlemesi ve seçime olan inanç gereği MHP Olağanüstü Tüzük Kurultayı Türk siyaset mekanizmasında belirleyici bir rol alacaktır. Yargıtay'ın verdiği tarihi karar sonrası MHP Genel Merkezi'nin aldığı karar her ne kadar sevindirici olsa da, kafalarda bazı soru işaretleri bırakmıştır. MHP Tüzüğü'nün 63. maddesinde, 'Olağanüstü toplantılarda seçim yapılamaz' deniliyor. O nedenle önce Tüzük Kurultayı'nın yapılması gerekiyor. Türkiye'de siyasetin işleyebilmesi için MHP Kurultayı'nın demokratik bir ortamda yapılması çok önemli. Çünkü konu artık sadece MHP'nin iç meselesi olmaktan çıkmış, tüm Türkiye'nin odaklandığı milli bir mesele halini almıştır" dedi.
 'HER ŞEYE RAĞMEN BAHÇELİ'
Alanya'da MHP'nin en önemli isimlerinin başında gelen 23. Dönem Antalya Milletvekili Hüseyin Yıldız ise Türkiye'deki muhalefet partilerine yönelik dizayn projesinin devreye sokulduğunu söyledi. Bu tür tezgahlara ülkücülerin ve Türk milliyetçilerinin asla düşmeyeceğini dile getiren Yıldız, "Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli'dir" dedi. Yıldız, Alanya'daki MHP'li ve ülkücü olarak gözüken kimi kesimlerin ise içeriye başka dışarıya başka konuştuklarını belirtti.
'KİMİN NE OLDUĞUNU BİLİYORUZ'
Yıldız, "Ben söylediği gibi yaşayan ve sözlerinin arkasında duran bir siyasetçiyim. Ancak herkes söylediklerinin ve ortaya koydukları tavırlarının karşılığını zamanı geldiğinde mutlaka alacaklardır" diye konuştu. MHP İlçe Teşkilatı'nın ve Alanya'daki ülkücülerin Bahçeli, Akşener ve Ogan taraftarı olarak bölündüğünü söyleyen Yıldız, "Biz kimin hangi tarafta olduğunun farkındayız. Bizim Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli'dir, Kurultay'dan da zaferle çıkan taraf Ülkücü Hareket ve Sayın Bahçeli olacaktır" dedi.

26 May 2016 - 13:16 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber