“Mecliste en önde oturacağım“

Yarın yapılacak olan 2014-2019 yılları arası Alanya Belediyesi çalışma ve hizmet döneminin ilk meclis toplantısına katılıp en önden izleyeceğini söyleyen CHP İlçe Başkanı Şevki Türktaş, ayrıca dün TBMM’de CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırıyı da sert bir dille kınadı

Alper KUTAY


CUMHURİYET
Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bazı milletvekilleriyle partisinin grup toplantısına katılmak üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) makamından ayrılıp grup toplantı salonunun bulunduğu yere doğru yürürken yumruklu saldırıya uğradı. Saldırgan, Kılıçdaroğlu'nun korumaları tarafından etkisiz hale getirildi. Bu sırada saldırganla partililer arasında arbede yaşandı. Partililerin elinden BDP'li milletvekillerinin aldığı saldırgan daha sonra TBMM polisi tarafından gözaltına alındı. Yeniden TBMM'deki makamına dönen ve bir süre burada kalan Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantı salonuna geçti.

‘SALDIRGAN BDP’Lİ DEĞİL’

Salona gelişinde “Başbakan Kemal” sloganıyla karşılanan Kılıçdaroğlu, partililer tarafından uzun süre alkışlandı. CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Kılıçdaroğlu'nu kürsüye davet ederken, saldırıyı kınadı. Bu arada, Kılıçdaroğlu'nun saldırı öncesi grup salonuna gelişi sırasında, BDP'nin grup toplantısı sona ermişti. Saldırganın BDP'li olduğu yönündeki iddialar üzerine BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, gazetecilere yaptığı açıklamada, “CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile merhabalaştık. O anda saldırı gerçekleşti, bizden biri değil” dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na saldırıyı gerçekleştiren Orhan Ö., Kavaklıdere Karakolu'na götürüldü.

TÜRKTAŞ SALDIRIYI KINADI

Saldırgan Orhan Ö.'nün 1986 doğumlu ve Erzurum nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi. Saldırganın ayrıca Ankara'nın Altındağ ilçesinde ikamet ettiği belirtildi. Bu arada saldırganın uyuşturucu madde bulundurma, ruhsatsız silah taşıma dâhil birçok suçtan sabıkasının bulunduğu öğrenildi. Kılıçdaroğlu'na saldırıda bulunan Orhan Ö., Kavaklıdere Karakolu’ndaki ifade işlemlerinin ardından, Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne sevk edildi. Zanlının, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde sorgulandığı bildirildi. Saldırı olayını kınayanlardan biri de CHP İlçe Başkanı Şevki Türktaş oldu.

‘BİZİ KESSELER SESLERİ ÇIKMAZ’

Türktaş, “Bu saldırıyı kınıyorum. Gerçi kınasak da bir şey olmuyor, AKP Hükümeti hiç istifini bozmuyor. Eskiden eşkıyayı televizyonlarda sokakta görürdük, şimdi elini kolunu sallayarak TBMM’ye giriyorlar. Bu saldırıyı yapan kimdir, necidir, kim tarafından kışkırtılmıştır bilmiyorum ama birilerinin kuklası olduğu belli. Bir ülkede ana muhalefet partisinin genel başkanına saldırı oluyor ve hükümet buna sessiz kalıyor. Kendilerine sinek konsa kıyamet kopar, bizi deve tepse sesleri çıkmıyor” dedi.

‘ALANYA BAĞLANTISI OLAMAZ’

Öte yandan Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Yardımcısı ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Mehmet Ali Dim, sosyal medya Twitter’da verdiği mesajda, “CHP Genel Başkanı’na yapılan saldırı çok çirkin olduğu kadar düşündürücüdür. Meclis çatısı altında cereyan edişi güvenlik zafiyetidir. Saldırganın Alanya bağlantısı olduğu söyleniyor. Alperen Ocakları Alanya Facebook sayfasına üyeliği var. Bu bir bağlantı demek değildir” diye yazdı.

08 Nis 2014 - 18:23 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

Hasan GÜNDOĞAN - bu seçi̇mi̇ bi̇r önceki̇yle kiyaslamak daha doru olur akpati̇ kazanmasinla kazandi ve ayni mantikla kaybetti̇.yeni̇ başkanimiza güveni̇yoruz en i̇yi̇ hi̇zmeti̇ yapacağindan emi̇ni̇z

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 08 Nisan 18:23
01

celal güzel - 2011 genel seçiminde CHP'nin Alanya belde ve köylerindeki oyu 33000 idi 3 yıl geçmiş 40000 yeni seçmen çoğalmış Alanya'da CHP'de tık yok 37000'e çıkmış o da kemik oy bırakınız.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 08 Nisan 18:23

Çorum Haber