Mavi bayraklar geldi

ALANYA Çevre Eğitim ve Mavi Bayrak Derneği (ALÇED) Başkanı Şerefnur Kayhan, mavi bayrak dağıtımının başladığını belirterek, Alanya'da 56 mavi bayrak dağıtılacağını açıkladı.

Bu yıl Türkiye’de 355 plaj, 19 marina ve 13 yatın mavi bayrak almaya hak kazandığını söyleyen ALÇED Başkanı Şerefnur Kayhan, “Mavi bayrak dağıtımı başladı, artık yavaş yavaş plajlara asılıyor. Türkiye çapında geçen seneye göre yüzde 9,5'luk bir yükseliş oldu. Toplam 355 plaj, 19 marina ve 13 yatla ülkemiz dünya dördüncüsü konumunda. Bu sene üçüncülüğü 3 bayrakla kaçırdık. Seneye hedefimiz ilk ikiye girmek. Antalya'da ise mavi bayrak almaya hak kazanan 190 plaj, 5 marina ve 5 yatımız bulunuyor. Türkiye en fazla mavi bayrak ise Antalya'da” dedi. ‘FESTİVAL 2 HAZİRAN’DA YAPILACAK’ Daha sonra sırasıyla Muğla ve diğer bölgelerin geldiğini ifade eden Kayhan, “Hedefimiz, tüm Alanya sahillerine mavi bayrak kazandırmak. Mavi bayrak almak çok zor değil, gerekli şartları yerine getirenler alabiliyor. Önemli olan mavi bayrağı elde tutmak, biz de bu anlamda denetimlerimizi yapıyoruz” diye konuştu. 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında her sene olduğu gibi bu sene de ALÇED Çevre Festivali'ni yapacaklarını söyleyen Kayhan, “Festivale 12 okulumuz katılacak. 2 Haziran Cumartesi günü stantlarımız kurulacak ve çeşitli eğlencelerimiz olacak. Alanya halkını ve öğrencileri 2 Haziran Cumartesi günü Rıhtım Şelale önüne bekliyoruz” dedi.

#

30 May 2012 - 00:00 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber