“Mahalle başkanları ile toplandık“

30 Mart yerel seçimlerinin analizini yapmayı sürdüren AKP İlçe Başkanı Hüseyin Güney, dün de eski belde, yeni adlarıyla mahalle başkanı olan bölge temsilcileri ile istişare yaptı

-Yasin ARAZ

ADALET ve Kalkınma Partisi (AKP) İlçe Başkanı Hüseyin Güney, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde aldıkları sonucun analizini yapmayı sürdürüyor. 15 yıllık Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu ile girdikleri seçimde ikinci olan AKP’nin İlçe Başkanı Güney, dün de eski belde, yeni adlarıyla mahalle başkanı olan bölge temsilcileri ile toplantı yaptı. Güney, “Büyükşehir Yasası ile Alanya merkeze bağlanan 16 belde artık mahalle oldu. Biz de mahalle başkanlarıyla istişare toplantısı yapıyoruz. Geride bıraktığımız seçim döneminde beldelerde yaşanan problemlerle ilgili görüşme yapıyoruz” dedi.

‘ÖNÜMÜZDE BÜYÜK SEÇİM VAR’

Büyükşehir Yasası ile beldelerin artık mahalle haline dönüştüğünü, bu değişiklik sonucu teşkilat sisteminde bazı değişiklikler olacağını belirten Güney, “O değişikliklerle ilgili belde başkanlarımızı bilgilendiriyoruz. Önümüzdeki süreçte Alanya'da 102 mahalle oluştu. 102 mahallede yeniden teşkilatlanma çalışması başlatıyoruz. Buralarda yeni mahalle başkanlarımız ve yeni yönetimler oluşturacağız. Önümüzdeki Ağustos ayında Cumhurbaşkanlığı Seçimleri var. O seçimlere de teşkilatımızı bir an evvel hazırlamak için gayret gösteriyoruz. Önceliği teşkilatlanmaya verdik. Belde teşkilatlarımız kapanmayacak, hepsinde yeni yönetimler görev yapacak” diye konuştu.

16 Nis 2014 - 00:39 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber