Lavrov'a Alanya sürprizi

Lavrov yarın Alanya'ya girdiğinde dev Rusça afişler ve yerleşik Rusların sevgi gösterileriyle karşılaşacak

ALANYA, yarın gelecek olan Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un ziyaretine kilitlendi. Alanyalı Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun daveti üzerine yarın özel uçakla Gazipaşa-Alanya Havalimanı'na (GZP) inecek olan Lavrov, Alanya'nın 5 farklı noktasındaki binalarda, üzerinde Çavuşoğlu ile Lavrov'un fotoğraflarının yer alacağı afişlerle karşılaşacak. 

KARDEŞLİK GÖSTERİSİ 

UZUNLUĞU
30 metre, eni 10 metre olan dev afişlerde Rusça "Alanya'ya hoş geldiniz" ve "Yeni dünyayı birlikte inşa edeceğiz" yazacak. Lavrov ve Çavuşoğlu birlikte Mahmutlar'a ulaştıklarında ise Alanya'da yerleşik olarak yaşayan yaklaşık 150 Rus vatandaşı ellerinde Türk ve Rus bayrakları ile Rusça-Türkçe sevgi gösterilerinde bulunacaklar.  

'PROGRAMI ÇOK GİZLİ'

AKP
Alanya İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu "Programı, gizlilik içerisinde Dışişleri Bakanlığı Özel Kalem Müdürlüğü hazırlıyor. Güvenlik nedeniyle bize de bilgi verilmedi. Biz Perşembe günü GZP'de olacağız" dedi. Öte yandan Çavuşoğlu'nun 1-2 Aralık tarihlerindeki Lübnan resmi ziyareti nedeniyle Lavrov'la birlikte aynı gün Alanya'dan ayrılmaları bekleniyor. 

İLGİLİ HABERLER
'Gelecek sezon için çok önemli'

'Paha biçilemez tanıtım'

'Lavrov'dan talebimiz var'

29 Kas 2016 - 14:40 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber