‘Köy Enstitüleri çağdaş bir eğitim kurumudur’

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Teşkilatı Kadın Kolları, her hafta aksatmadan düzenledikleri seminer programlarına bu hafta ‘Köy Enstitüleri’ konusu ile devam etti.

Aksu Köy Enstitüsü’nden 1944 yılında mezun olan emekli öğretmen Hasan Eminoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı seminerde, Köy Enstitüleri’nin kuruluş amacı, faaliyetleri ve başarıları üzerine konuşuldu. Eminoğlu’nun yaşadıklarını anlatmasının ardından bir açıklama yapan CHP Kadın Kolları Başkanı Zuhal Sirkeli, Köy Enstitüleri’nin önemine değindi. Köy Enstitüleri’nin Kurtuluş Savaşı sonrası ülkenin gelişip güçlü bir devlet haline gelmesinde en önemli kilometre taşlarından biri olduğunu ifade eden Sirkeli, “Tüm dünyanın gıpta ile izlediği ve çeşitli ülkelerin örnek aldığı eğitim sistemimizin temel unsuru olan ve öğretmen yetiştiren Köy Enstitüleri’nin 73. kuruluş yıldönümünü kutluyoruz” dedi.
‘İSMET İNÖNÜ’YE MİNNETTARIZ’
“17 Nisan 1940 yılında kurulan Köy Enstitüleri, eğitimin adım adım hayatın gerçeklerinden uzaklaştırıldığı ve muhafazakârlaştırıldığı günümüzde daha fazla anılmayı hak etmektedir” diyen Sirkeli, Köy Enstitüleri’nin misyonu ve vizyonu ile çağdaş eğitim kurumlarından olduğunu söyledi. Sirkeli, “Köy Enstitüleri’nden mezun olan gençler, eğitici, tarım teknisyeni, inşaat ustası, demirci ve marangoz gibi birçok alanda donanımlı ve tam bir toplum lideri olarak yetiştirilirdi. Bu eğitim projesi büyük devlet adamı İsmet İnönü’nün himayesinde, Millî Eğitim Bakanı Hasan Ali Yücel tarafından ve İsmail Hakkı Tonguç’un çabaları ile uygulanmıştır. Bu büyük eğitim hamlesinin yıldönümünde Köy Enstitüleri’nde emeği olan tüm büyüklerimizi saygı ve minnetle anıyor, toplumumuza sağladıkları katkılar ile yetiştirdikleri kuşaklar için teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu.

#

17 Nis 2013 - 00:51 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber