Köse Gündemimizde Alanya’nın il olması yok

BÜYÜKŞEHİR Yasa Tasarısı'nın onaylanması ile köylere ve beldelere hizmetin ilçe belediyeleri ve Büyükşehir Belediyesi'nce götürüleceğini açıklayan AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, yasanın çıkacağının uzun süredir belli olduğuna dikkati çekti.

“Antalya için geçerli olmayabilir ama Türkiye geneli düşünüldüğünde belde belediyeleri maalesef vatandaşa hizmet götürmekten ziyade ancak personel maaşlarını ve belediye giderlerini zor karşılayabiliyordu. Biz bu paraların vatandaşa hizmette kullanılmasını düşündük. Bu da sağduyu ile karşılanıyor ve destekliyorlar, olumsuz tepki yok. Kapatılacak beldelerdeki personel başka kurumlara nakledilecek. Yasa hiçbir siyasi yaklaşım güdülmeden tamamen idari bir tasarruftur” dedi. ‘ALANYA İL OLMAK İSTİYOR, AMA…’ Köse, açıklamasına şöyle devam etti: “Bazı il başkanlarımız Sayın Başbakanımıza 'Gerçekten aleyhinize olur' demesine rağmen, Başbakanımız Türkiye'nin menfaati noktasında yerinden yönetimin güçlendirilmesi açısından oy kaybetme pahasına da olsa yasanın geçirilmesinden yana oldu. Antalya'nın ve vatandaşlarımızın menfaatinedir.” Mustafa Köse, özellikle Side ve Belek beldelerinin ilçe olma ya da belediyelerinin kapatılmaması yönündeki taleplerinin ise uygun görülmediğini açıkladı. Manavgat ve Serik'te yapılan kamuoyu yoklamalarında da Side ve Belek'in ilçe olmasına sıcak bakılmadığını aktaran Köse, iki beldenin maddi kriterleri de karşılamadıklarını açıkladı. Alanya'nın uzun süredir gündemde olan il olma talebini de değerlendiren Köse, yeni yasa ile hiçbir ilçenin il olması yönünde bir karar olmadığını, ancak önümüzdeki süreçte Türkiye'de yeni il konusunda ilk düşünülecek yerin Antalya içinden bir yer olmasının çok muhtemel olduğunu kaydetti.

#

10 Eki 2012 - 02:05 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber