'Köprü olup aralarını buluruz'

AKP'li Berberoğlu, "Yücel ile Türel arasında sorun yok, yanlış anlaşılma var. Biz köprü olup ikili arasındaki sorunu tatlıya bağlarız" dedi

Haber: Alper KUTAY

ALANYA

 

Belediye Başkanı MHP'li Adem Murat Yücel ile Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Menderes Türel arasında yaşanan "arsa" krizini değerlendiren AKP İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu, "Burada bir inatlaşma yok, yanlış anlaşılma var. Biz siyasetçiler olarak köprü görevini üstlenir, iki başkanın arasını buluruz" dedi. Önceki gün Antalya'ya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Alanya halkına selam gönderdiğini de söyleyen Berberoğlu, "2016 Alanya için hizmet yılı olacak. Özellikle ulaşım konusunda Alanya'ya yapılacak yeni projeler kısa sürede ihaleye çıkacak. Turizm krizini aşmak için de Kültür ve Turizm Bakanlığı önemli projeleri hayata geçirecek" dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Berberoğlu, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önceki gün, Antalya'da Expo 2016 Fuar alanını denetlemek için Antalya'mıza geldi. Biz de takım kaptanımız Mevlüt Çavuşoğlu önderliğinde Alanya İlçe Teşkilatı olarak Cumhurbaşkanımızı karşıladık. Kendileri de özellikle Alanya'ya çok selam söyledi.  Cumhurbaşkanımızın gelmesiyle birlikte Antalya'ya Ulaştırma Bakanımız ve Tarım Bakanımız da geldi. Bilindiği gibi geçen hafta da Turizm Bakanımız Antalya'daydı. Krizden dolayı tüm bakanlarımız, Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımız Antalya'ya ayrı bir önem veriyor. Yapılacak olan Expo 2016 çerçevesinde Antalya turizmi, Antalya turizmine ciddi katkı sağlayacak bir proje. Expo 2016 için 43 farklı ülke müracaat etti. Allah'ın izniyle önümüzdeki Nisan ayının 23'ünde başlayacak Expo 2016, Antalya'mızın marka değerini ciddi ölçüde bir tık yukarıya çıkaracak bir projedir. Biz de Alanya olarak Antalya'ya Expo için gerekli katkıları sağlayacağız" dedi.  

'ÇEVRE YOLU PROJESİ 2016'DA İHALEYE ÇIKACAK'

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın Antalya'ya gelmişken, Alanya ile ilgili ciddi bilgiler verdiğini söyleyen Berberoğlu, "Antalya bölgesinde ciddi projelere imza atılıyor. Bilindiği üzere en büyük proje Alanya'da var. Bunlardan birisi de Alanya-Antalya Otobanı projemiz. Bu proje 2016 yılında ihaleye çıkacak. Bu projemiz yap, işlet devret modeliyle olacak bir proje olduğu için bitiş süresi de çok kısa olacak. Bunun dışında Doğu Çevreyolu Projesi var. Bizim için Alanya'nın ulaşım sorununu çözecek en büyük projelerimizden bir tanesi. Ticaret Lisesi kavşağından başlayarak birinci etabı Kargıcak'ta olacak bir proje. Allah'ın izniyle ihale sürecinde sona gelindi. Bu da 2016 yılı içerisinde ihaleye çıkacak" diye konuştu.

'ALANYA'NIN MARKA DEĞERİ ARTIYOR'

Hızlı Tren Projesi ile ilgili de konuşan Başkan Berberoğlu, "Onun dışında Antalya ve Alanya'yı İç Anadolu'ya, oradan da Avrupa'ya bağlanacak olan Hızlı Tren Projesi ile ilgili de ciddi çalışmalar var. Bunun da 2016 yılı içerisinde proje aşamasına geçeceğine inanıyoruz. Bu Alanya'ya ve Antalya'ya verilen önemi bir kat daha gösteriyor. Biz takım kaptanımız Mevlüt Çavuşoğlu önderliğinde, Alanya milletvekillerimiz Sena Nur Çelik, İbrahim Aydın ve diğer Antalya milletvekillerimiz ile birlikte bölgemize hizmet etmek için el birliğiyle çalışmaya devam ediyoruz. Alanya bunu hak ediyor. Allah'ın izniyle önümüzdeki süreçte Alanya'nın marka değerini artıracak bu projelerde yavaş yavaş geliyor" dedi.

'TURİZM BAKANLIĞI ANTALYA'YA OFİS AÇIYOR'

Geçtiğimiz hafta sonunda Turizm Bakanı Mahir Ünal'ın da katıldığı Antalya'daki kampla ilgili konuşan Başkan Berberoğlu, "Bakanımız sürekli Antalya'ya geliyor. Antalya'ya çok büyük önem veriyor. Turizmde ve kültürde iki model şehir yaratacak. Turizmdeki model şehir Antalya olacak. Artık turizmle ilgili tüm çalışmalar Antalya'da gerçekleşecek. Turizmde ilerlemek isteyen diğer şehirlerimiz de Antalya'yı örnek alacak. Antalya'yı model şehir olarak seçmesi gerçekten bizim için çok büyük bir fırsat olacak. Ayrıca Turizm Bakanlığı'nın bir ofisini de Antalya'ya açacak. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Büyükşehir Belediyesinin binasını turizm ofisine devredecek. Bir müsteşar sürekli burada görevli olacak. Antalya'nın tüm sorunları artık Ankara'da değil, Antalya'da çözülecek. Bakan Ünal bu kriz dönemini en az hasarla geçirmemiz için çok ciddi çaba sarf ediyor" diye konuştu.

20 Oca 2016 - 18:31 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber