'Komisyonun sorumluluğu arttı'

TBBM Başkanı Çiçek önemli yeni anayasa hakkında açıklama yapıyor.

TBMM

Meclis Başkanı, "Daha yeni anayasa hazırlanıp halka sunulmadı.  450 gündür yazım ile uğraşıyoruz. 177 maddenin müzakeresi yapıldı. Bu 177 madde üzerinde  sürdürülen çalışma sonucunda 180 toplantı yapıldı. Ayrıca komisyonlarda akademisyenler, bilim adamlarımız var. 177 madde içerisinde 48 maddede 4 siyasi parti görüş birliğine vardılar. 2 partinin önerdiği madde sayısı 9. CHP, MHP'nin önerdiği madde sayısı 4, CHP-MHP 4, AKP 1. Dört partinin üzerinde mutabık olmadığı konular var. Sekiz başlıkta 4 siyasi partinin hiçbir mutabakatı yok. Dört partinin şerh koyduğu maddeler var. Bunların madde sayısı 17'dir.  Her gün 1 saat zaman ayırarak anayasa gibi bir sorunu  sonlandıramayız. Bu saatten sonra daha yoğun bir çalışmayla bu soruna ağırlık vermeliyiz. Şu saatten itibaren komisyonun sorumluluğu kat be kat artmıştır. Hiçbir şekilde bu komisyon çalışmalarını aksatmamalıyız. Dışarda içerde sıcak gelişmelerin olduğu bir dönemde demek ki 48 maddede uzlaşabilmişiz. Komisyonun tatil yapması sözkonusu olamaz. Belki en büyük tatili bu işi başardıktan sonra yapabiliriz"

10 Tem 2013 - 16:08 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber